Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012

Ζητούν από ανάπηρους επιπλέον φόρο έως και 760 ευρώ!

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Κάποιο νοσηρό μυαλό στο υπουργείο Οικονομικών το σκέφτηκε. Κάποιες εκατοντάδες βουλευτών το ψήφισαν –ενδεχομένως χωρίς να γνωρίζουν καλά-καλά τι κάνουν- και τώρα οι «αδύναμοι κρίκοι» καλούνται να πληρώσουν.

Σας ακούγεται λογικό να ζητούν 200, 300 ή και 500 ευρώ επιπλέον φόρο από ανάπηρους και γονείς που έχουν παιδιά με ειδικές ανάγκες;

Οι «τεχνοκράτες» του υπουργείου Οικονομικών τα κατάφεραν και πάλι μια χαρά. Μέρα με την ημέρα, ολοένα και περισσότεροι ανάπηροι υποβάλλουν τις φορολογικές τους δηλώσεις και έρχονται αντιμέτωποι με ένα «τρικ» του υπουργείου Οικονομικών το οποίο εκτοξεύει τον φόρο.

Δείτε τι έκαναν

Σύμφωνα με το fpress.gr ,μέχρι και πέρυσι, ανάπηροι φορολογούμενοι, είτε υποβάλλουν οι ίδιοι φορολογικές δηλώσεις είτε συνοικούν και βαρύνουν φορολογικά άλλους φορολογούμενους (δηλαδή είτε τους γονείς είτε τα παιδιά τους) είχαν μια έκπτωση από το φορολογητέο τους εισόδημα της τάξεως των 2400 ευρώ.

Αυτό σημαίνει ότι γλίτωναν:

• 240 ευρώ φόρο αν το εισόδημά τους ήταν από 7400 έως 12.000 ευρώ

• 432 ευρώ φόρο αν το εισόδημα ήταν από 12-16000 ευρώ

• 912 ευρώ φόρο αν το εισόδημα ήταν από 60-100.000 ευρώ

Αυτό άλλαξε για τα ίδια εισοδήματα, οι φορολογούμενοι που αντιμετωπίζουν τα συγκεκριμένα σοβαρά προβλήματα θα κληθούν να πληρώσουν έως και ...760 ευρώ περισσότερο φόρο μόνο εξαιτίας της συγκεκριμένης αλλαγής (εννοείται ότι και οι ανάπηροι θα φορτωθούν τις επιβαρύνσεις από τη μείωση του αφορολογήτου, από την κατάργηση της έκπτωσης των αποδείξεων κλπ)

Με το νέο καθεστώς, η έκπτωση των 2400 ευρώ από το εισόδημα μετατράπηκε σε έκπτωση 2000 ευρώ από τον φόρο. Οι συνέπειες αυτής της τεχνοκρατικής αλλαγής, φαίνονται στον παρακάτω πίνακα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.