Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

Πεζοδρόμια χωρίς διάδρομο για τυφλούς

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.
 

ΕΡΓΑ ΣΤΗΝ ΑΛ. ΣΒΩΛΟΥ.

Πεζοδρόμια μεν, αλλά χωρίς «οδηγό» για τους τυφλούς κατασκευάζει ο δήμος Θεσσαλονίκης στην οδό Αλεξάνδρου Σβώλου. Αυτό κατήγγειλε στην προχτεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ο Χρήστος Μάτης, επικεφαλής της παράταξης «Ενεργοί Πολίτες - Οικολογία στην Πράξη», αναφερόμενος στα έργα που εκτελούνται στην ευρύτερη περιοχή.

«Οπως με ενημέρωσε ο αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ενωσης Τυφλών, Φώτης Μπίμπασης, τα πεζοδρόμια στη Σβώλου, εκεί όπου βρίσκονται σε εξέλιξη έργα ανάπλασης, δε διαθέτουν οδηγό για τυφλούς. Πόσο κοστίζει κάτι τέτοιο; Οσο και να κοστίζει, θα πρέπει να βρούμε χρήματα για να το αποκτήσουμε. Είναι θέμα πολιτισμού», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μάτης.

Από τη διοίκηση του δήμου, επισημαίνεται ότι υπάρχει ζώνη όδευσης τυφλών από τη μία πλευρά του δρόμου, η οποία κρίθηκε αρκετή για την εξυπηρέτηση ατόμων με προβλήματα όρασης.

Στη Φιλικής Εταιρείας

Παράπονα όμως εκφράζουν και οι κάτοικοι της οδού Φιλικής Εταιρείας για το γεγονός ότι με την ανάπλαση που έγινε, διαπλατύνονται μεν πεζοδρόμια, καταργούνται όμως «πολύτιμες» για την περιοχή θέσεις στάθμευσης. «Οι κάτοικοι εξηγούν ότι η περιοχή από το μεσημέρι και μετά είναι γεμάτη διπλοπαρκαρισμένα, αλλά η Δημοτική Αστυνομία είναι εξαφανισμένη», τόνισε στην προχτεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ο Κώστας Γκιουλέκας, επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης.

Υπάρχει, από την άλλη, μερίδα κατοίκων της περιοχής που είναι ικανοποιημένη με τα έργα διεύρυνσης των πεζοδρομίων, ακόμη και με τη μείωση των θέσεων πάρκινγκ. Ζητούν όμως να διασφαλιστεί η ελεύθερη πρόσβαση των πεζών στα πεζοδρόμια, μέσω της μόνιμης αστυνόμευσης, καθώς φοβούνται ότι με τη διαπλάτυνση των πεζοδρομίων θα ωφεληθούν τα καφέ και τα μπαρ της περιοχής που θα βρουν περισσότερο χώρο για τα τραπεζοκαθίσματά τους.

Μείον 400 θέσεις

Περίπου 400 θέσεις στάθμευσης χάνονται από το κέντρο της πόλης με τα έργα που έχουν προγραμματιστεί στην περιοχή και από τη μετατροπή ορισμένων οδών σε δρόμους ήπιας κυκλοφορίας, παραδέχτηκε από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου ο αντιδήμαρχος Αστικού Σχεδιασμού, Πολεοδομίας και Δικτύων, Ανδρέας Κουράκης. Αυτό σημαίνει ότι οι μόνιμοι κάτοικοι του κέντρου, που με το σήμα κατοίκου παρκάρουν δωρεάν στην περιοχή, έχουν πλέον στη διάθεσή τους 400 θέσεις στάθμευσης λιγότερες.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.