Σάββατο 14 Απριλίου 2012

Ανάπηρος μαθητής βασανίστηκε από τους καθηγητές του

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Τον έδεσαν και τον υπέβαλαν σε ηλεκτροσόκ για επτά ώρες!

Αυτό το συγκλονιστικό βίντεο παρουσιάζει τα φρικιαστικά βασανιστήρια, στα οποία υπεβλήθη ένας ανάπηρος έφηβος από τους ίδιους του τους δασκάλους. Συγκεκριμένα, οι απάνθρωποι καθηγητές έδεσαν το άτυχο αγόρι και τον υπέβαλαν σε 31 ηλεκτροσόκ για περισσότερες από επτά ώρες.

Σφαδάζοντας σε αγωνία και φωνάζοντας για βοήθεια, ο Andre McCollins, «τιμωρήθηκε» από τους καθηγητές του, επειδή δεν έβγαλε το παλτό του στο σχολείο «Judge Rotenberg Center«, στη Καντόνα της Μασαχουσέτης.

Ο McCollins, ο οποίος έχει μαθησιακές δυσκολίες, μηνύει σήμερα το Rotenberg Center και τους καθηγητές, οι οποίοι τον υπέβαλαν στα απάνθρωπα βασανιστήρια πριν τρία χρόνια, που τον άφησαν σε τριήμερο κώμα.

Η δακρυσμένη μητέρα του θύματος, ονόματι Cheryl, η οποία είχε στείλει τον γιο της σε ιδιωτικό σχολείο για παιδιά με ειδικές ανάγκες, δήλωσε: «Δεν τον έστειλα στο συγκεκριμένο σχολείο για να βασανίζεται, να τρομοκρατείται και να κακοποιείται. Δεν είχα ιδέα ότι συμβαίνουν τόσο φρικιαστικά γεγονότα στο σχολείο».

Οι γιατροί δήλωσαν επίσης ότι το σχολείο θα μπορούσε να είχε σκοτώσει το παιδί.

«Βρισκόταν σε μία κατατονική κατάσταση. Αυτό συμβαίνει σε άτομα που έχουν υποστεί έντονη ψυχολογική και σωματική βία. Τον είχαν αφήσει σε αυτή τη κατάσταση χωρίς τροφή και νερό και είναι πολύ τυχερός που δεν πέθανε», δήλωσε ο γιατρός Marc Whaley.

Το σχολείο έχει δεχτεί ευρέως την έντονη επίκριση για τη χρήση ηλεκτροσόκ ως μέσου θεραπείας σε μαθητές με αναπηρία.

Πριν δύο χρόνια, ο ΟΗΕ είχε καταδικάσει τη συγκεκριμένη τεχνική και είχε καλέσει το κυβερνήτη Ομπάμα να το σταματήσει.

Το περιστατικό συνέβη το 2002, όταν ο Andre McCollins ήταν 18 ετών. Λίγες ώρες μετά το περιστατικό, κατέφθασε η μητέρα του αγοριού και τον πήγε αμέσως σε ένα κοντινό νοσοκομείο.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.