Τρίτη 24 Απριλίου 2012

Νοσηλευτές βασάνιζαν ηλικιωμένη με Αλτσχάιμερ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Τη «δράση» τους κατέγραψε η κόρη της με κρυφή κάμερα
.
Η Jane Worroll ήταν από τις κόρες που πάντοτε έλεγαν ότι όταν ερχόταν η ώρα που θα έπρεπε να φροντίσει τη μητέρα της, θα το έκανε η ίδια και δεν θα την έβαζε ποτέ σε οίκο ευγηρίας.

«Όμως η ζωή μου τα έφερε έτσι, που δεν είχα άλλη επιλογή» λέει η ίδια. Το Μάρτιο του 2010 αναγκάστηκε να βάλει την 78χρονη μητέρα της, η οποία είχε προσβληθεί από Ατσχάιμερ σε οίκο φροντίδας ατόμων τρίτης ηλικίας, καθώς η κατάστασή της απαιτούσε 24ωρη παρακολούθηση.

Την επισκεπτόταν όμως σχεδόν καθημερινά και μετά από περίπου ένα χρόνο νοσηλείας της, παρατήρησε ότι η μητέρα της είχε περίεργα σημάδια στο πρόσωπο και τα μπράτσα, είχε χάσει την όρεξή της, δεν κοιμόταν και έδειχνε ανήσυχη κάθε φορά που έβλεπε κάποιον από τους νοσηλευτές να μπαίνουν στο δωμάτιο.



Έτσι αποφάσισε να αγοράσει μια κρυφή κάμερα από το διαδίκτυο, την τοποθέτησε απέναντι από το κρεβάτι της μητέρας της και δε χρειάστηκε να καταγράψει περισσότερο από δύο 24ωρα!

Η Jane ανακάλυψε ότι οι μελανιές δεν ήταν «αποτέλεσμα της χορήγησης ασπιρίνης», όπως της έλεγαν, αλλά από την κακομεταχείριση που υφίστατο από τους νοσηλευτές.



Ένας εξ αυτών καταδικάστηκε σε 18 μήνες φυλάκιση, ενώ οι υπόλοιπες τέσσερις γυναίκες απολύθηκαν.

Οι εικόνες από το βίντεο που τράβηξε, πρόκειται να μεταδοθούν στο BBC Panorama, στο πλαίσιο έρευνας για τους οίκους ευγηρίας της Μεγάλης Βρετανίας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.