Τρίτη 24 Απριλίου 2012

Πώς μπορείτε να υποψιαστείτε έναν παιδόφιλο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Οι κινήσεις τους σε σχέση με τη συμπεριφορά των παιδιών σας.

«Φρένο» στη σεξουαλική κακοποίηση των παιδιών προσπαθεί να βάλει η Αστυνομία. Γι’ αυτό μέσα από τη συνδρομή των ψυχολόγων της Υπηρεσίας επιχειρεί να σχηματίσει το προφίλ αυτών των παιδόφιλων που καταστρέφουν τις ζωές αθώων παιδιών.

Τις περισσότερες φορές, όπως λένε οι ειδικοί στο newsbeast.gr, πρόκειται για άτομα υπεράνω πάσης υποψίας. Συχνάζουν σε χώρους που βρίσκονται παιδιά, όπως για παράδειγμα ίντερνετ καφέ, πλατείες και αλλού και προσπαθούν να κρατήσουν διακριτική την παρουσία τους για να μην κινήσουν υποψίες.

Σύμφωνα πάντα με τους έμπειρους ψυχολόγους οι γονείς πρέπει να βρίσκονται σε ετοιμότητα και να παρατηρούν τις συμπεριφορές των ανθρώπων στους οποίους εμπιστεύονται τα παιδιά τους (όποτε φυσικά αυτό γίνεται).

Οι παιδόφιλοι, πάντως, τις περισσότερες φορές ανήκουν στο οικείο περιβάλλον της οικογένειας (έτσι έχουν πρόσβαση πιο εύκολα) και κάποιες φορές συνομιλούν με νέους σε σελίδες κοινωνικής δικτύωσης, προσποιούμενοι ότι είναι έφηβοι.
Συνήθως, αυτοί οι «άνθρωποι» λειτουργούν με υπομονή, όπως λένε οι ειδικοί και περιμένουν να δράσουν την κατάλληλη στιγμή.

Τι πρέπει να προσέχετε


Παρατηρήστε τη συμπεριφορά ανθρώπων στους οποίους εμπιστεύεστε τα παιδιά σας. Ανά τακτά χρονικά διαστήματα μπορείτε να τους ρωτάτε για τις… περίεργες διακυμάνσεις στις συμπεριφορές των παιδιών σας. Να προσέχετε τους ανθρώπους που φαίνεται να ενδιαφέρονται πάρα πολύ για τα παιδιά σας αλλά να μη δείξετε προβληματισμένοι.

Θα πρέπει να σας προβληματίσει όμως ο κοινωνικός του περίγυρος. Δηλαδή, αν συναναστρέφεται με νέους ανθρώπους, κυρίως στην ηλικία των δικών σας παιδιών.

Να παρατηρείτε τη συμπεριφορά του παιδιού σας. Δείτε για παράδειγμα αν τρομάζει, χωρίς να τρόμαζε παλαιότερα. Αν αρχίζει να φοβάται διάφορα πρόσωπα κ.ά.

Πρέπει να μιλάτε στα παιδιά σας για να έχετε την απόλυτη εμπιστοσύνη τους.

Μπορείτε επίσης να προβληματιστείτε εάν αρχίσει να σας μιλά για κάποιον ενήλικα που δεν σας μιλούσε πριν.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.