Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

«Θα ζήσω τη ζωή και για τους δυο μας»

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Φωτογραφίες από τον 25χρονο που έχει μία δεύτερη ευκαιρία στη ζωή.

Ο Joe Matthews χρωστά τη ζωή του σε έναν ανώνυμο δότη χάρη στον οποίο έκανε μεταμόσχευση καρδιάς. Μετά τη δεύτερη ευκαιρία που του δόθηκε, ο Matthews υποσχέθηκε να ζει τη ζωή στο φουλ τόσο για τον ίδιο όσο και για τον άγνωστο άνθρωπο που του έσωσε τη ζωή.

Και όπως φαίνεται στις φωτογραφίες που ακολουθούν, τηρεί κατά γράμμα την υπόσχεσή του!

Ο 25χρονος Matthews είχε μείνει κλινικά νεκρός όταν η καρδιά του σταμάτησε για πέντε λεπτά πάνω στο χειρουργικό τραπέζι. Αφού τα κατάφερε, οι γιατροί τον προειδοποίησαν πως θα πρέπει να είναι προσεκτικός για την υπόλοιπη ζωή του.

Αλλά ο Matthews ορκίστηκε να αξιοποιήσει στο έπακρο τη δεύτερη ευκαιρία που του δόθηκε στη ζωή.



Μόλις ένα χρόνο μετά την επέμβαση τερμάτισε στον πρώτο του μαραθώνιο. Σήμερα, τέσσερα χρόνια μετά, θεωρείται ο ταχύτερος άνθρωπος στη Βρετανία τρέχοντας το κατοστάρι σε 11.06 δευτερόλεπτα. Επίσης παίζει σε ομάδα ράγκμπι κι έκανε πτώση με αλεξίπτωτο.



Στα χόμπι του συμπεριλαμβάνονται το σέρφινγκ, το σνόουμπορντ και η ποδηλασία βουνού.



«Τι νόημα θα είχε η δεύτερη ευκαιρία που μου δόθηκε αν δεν την εκμεταλλευόμουν για τα καλά;», λέει ο ίδιος, «είμαι το παράδειγμα του πόσο καλή μπορεί να είναι η ζωή όταν κάποιος λάβει το πιο απίθανο δώρο. Εάν δεν ήταν ο ήρωας που δώρισε την καρδιά του τίποτα από όλα αυτά δεν θα ήταν δυνατόν και τον ευχαριστώ γι’ αυτό κάθε μέρα».

Ο Matthews ελπίζει οι φωτογραφίες αυτές από τη ζωή του να εμπνεύσουν και άλλους ανθρώπους που έχουν κάνει μεταμόσχευση και να ενθαρρύνουν ακόμα περισσότερους να γίνουν δότες.



Ο νεαρός σπούδαζε στην Καλιφόρνια όταν παραπονέθηκε για δύσπνοια και οι γιατροί τον υπέβαλαν σε εξετάσεις. Βρήκαν τότε πως έπασχε από διατατική μυοκαρδιοπάθεια και πως είχε υγρό στους πνεύμονές του.

Εισήχθη στο νοσοκομείο αλλά δεν ανταποκρινόταν στη θεραπεία και οι γιατροί διέγνωσαν και αρρυθμία. Η καρδιά του διέκοπτε τη λειτουργία της και ξανάρχιζε και οι γιατροί φοβήθηκαν πως κινδύνευε από μία μοιραία καρδιακή προσβολή.

Με τους γονείς στο πλευρό του και την υγεία του να χειροτερεύει, ο Matthews χρειάστηκε να ζήσει με μηχανική υποστήριξη μέχρι να βρεθεί δότης.

Γιόρτασε τα 19α γενέθλιά του στο νοσοκομείο κι ένα μήνα μετά ο δότης βρέθηκε.



Η επέμβαση διήρκεσε έξι ώρες αλλά δύο εβδομάδες μετά ο νεαρός ήταν καλά και πήρε εξιτήριο. Χρειαζόταν βέβαια να επιστρέφει στο νοσοκομείο για εξετάσεις ενώ είδε και έπιασε με τα χέρια του την κανονική καρδιά του. «Ήταν πολύ σουρεαλιστικό να την αποχαιρετώ, δεν νομίζω πως υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που κράτησαν στα χέρια τους την καρδιά τους».



Καθώς ανάρρωνε έγραψε ένα γράμμα στην οικογένεια του δότη. «Δεν ήξερα τίποτα για το δότη αλλά ήθελα να πως στην οικογένειά του πως ο άνθρωπός τους θα ζούσε μία καλή ζωή μέσα από μένα. Το χρωστούσα και στους δυο μας να αξιοποιήσω τη δεύτερη ευκαιρία που μου δινόταν», λέει.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.