Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

Μαθητές μιλούν για «πράσινη μετακίνηση»

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Έξι σχολεία της Θεσσαλονίκης στην εκστρατεία «Ecomobility».

Τις προτάσεις τους για «πράσινη μετακίνηση» και καλύτερη ζωή θα παρουσιάσουν μαθητές από έξι σχολεία στη Θεσσαλονίκη, που συμμετείχαν στην εκστρατεία «Ecomobility».

Σύνθημά τους: «Οι μαθητές ερευνούν, οι πόλεις ενημερώνονται, η κοινωνία ευαισθητοποιείται».

Στις 6 το απόγευμα της Τετάρτης, στο Πολιτιστικό Κέντρο «Αλέξανδρος» της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, θα παρουσιάσουν την εργασία τους οι μαθητές από το Ελληνικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης, το 1ο Γυμνάσιο Τριανδρίας, το 2o Γυμνάσιο Αμπελοκήπων και το 1ο Γυμνάσιο Καλαμαριάς.

Την Πέμπτη, την ίδια ώρα, στον δήμο Παύλου Μελά στο Δημοτικό Θέατρο Πολίχνης "'Έλλη Παπαπαναγιώτου", θα παρουσιάσουν τις προτάσεις τους οι μαθητές από το 2ο Γυμνάσιο Σταυρούπολης και το 1ο Γυμνάσιο Νεάπολης.

Σε συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση των εκδηλώσεων, τονίστηκε ότι η εκστρατεία «Ecomobility», που υλοποιείται για ένατη χρονιά έχει πλέον, φανερά αποτελέσματα στη διαμόρφωση αντίληψης των νέων αλλά και στην αλλαγή νοοτροπίας που βοηθά στην ανάπτυξη μίας βιώσιμης πόλης.

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του ECOCITY, και συντονιστής της εκστρατείας «Ecomobility 2011-2012», Θάνος Ζαφειρόπουλος μίλησε για το σκοπό της εκστρατείας και αναφέρθηκε στα κυκλοφοριακά προβλήματα που επηρεάζουν τις μεγάλες πόλεις μας.

Ο εταίρος του ECOCITY και Καθηγητής του ΑΠΘ, Κώστας Φυτιάνος, τόνισε το όραμα που υπηρετεί η εκστρατείας «Ecomobility» με την επένδυση που γίνεται στους έφηβους για να κατανοήσουν τις συνέπειες της αλόγιστης μετακίνησης στις πόλεις και την απουσία περιβαλλοντικής καλλιέργειας, αλλά και οι δράσεις του ECOCITY, που μέσα από αυτές συνεχίζεται αμείωτα η προσπάθεια ενημέρωσης του κόσμου.

Στην εκδήλωση μίλησαν ο Βασίλης Τουλίκας, από την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ο ειδικός σύμβουλος του δημάρχου Δέλτα, Νίκος Μυλώσης και ο αντιδήμαρχος Παύλου Μελά, Δημήτρης Δεληγιάννης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.