Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

Βοηθήστε το έργο της UNICEF για καθαρό νερό

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Χιλιάδες παιδιά πεθαίνουν κάθε μέρα από διαρροϊκές ασθένειες.

Κάθε μέρα πάνω από 3.000 παιδιά πεθαίνουν από διαρροϊκές ασθένειες. Σε μέρη όπως η Δυτική Αφρική, περισσότερα παιδιά πεθαίνουν από διάρροια παρά από ιλαρά, ελονοσία και AIDS μαζί.

Αυτό επισημαίνει η UNICEF σε ανακοίνωσή της με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Νερού, που έχει καθιερωθεί η 22 Μαρτίου, κάνοντας έκκληση προς όλους να βοηθήσουν στο έργο της για την παροχή των κατάλληλων σκευασμάτων καθαρισμού του νερού.

Τέτοια σκευάσματα είναι τα άλατα ενυδάτωσης από το στόμα και οι ταμπλέτες καθαρισμού νερού, ενώ η UNICEF μεταφέρει καθαρό νερό σε σχολεία ή σε φτωχές απομακρυσμένες κοινότητες, με βρύσες και πηγάδια, που αποτελούν επίσης σωτήριες παρεμβάσεις.

Στην ανακοίνωσή της η UNICEF σημειώνει, τη σημασία του νερού για την ανάπτυξη των παιδιών, τονίζοντας ότι τα δύο πρώτα χρόνια της ζωής ενός παιδιού, το σώμα του θα περάσει από την πιο θαυμαστή φάση της ανάπτυξης.

Προσφορές στο www.unicef.gr στο 901 11 17 17 17 (3 ευρώ +ΦΠΑ/ κλήση από σταθερό ΟΤΕ) και στο 801 500 12345 όλο το 24ωρο (ομιλούμε με εκπρόσωπο της UNICEF).


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.