Τρίτη 13 Μαρτίου 2012

Τα «μυστικά» της νεότητας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Απλές συμβουλές για να παραμείνετε αισθάνεστε πάντα έφηβοι.

Δυστυχώς δεν υπάρχει κάποιο ελιξίριο της νεότητας, που πίνοντάς το να γυρνάμε το ρολόι του χρόνου πίσω.

Ωστόσο, ακολουθώντας ορισμένες απλές συμβουλές μπορούμε να παραμείνουμε νέοι σε ψυχολογικό έστω επίπεδο.

Τα αρνητικά συναισθήματα και η ψυχολογική φθορά είναι άλλωστε η βασική αιτία πίσω από την λεγόμενη «πρόωρη γήρανση».

- Αποφύγετε παρέες που ξέρετε ότι σας ρίχνουν ψυχολογικά.

- Το γέλιο είναι σύμμαχος στο «κυνήγι» της νεότητας. Αντίθετα, και στη συνείδηση των περισσοτέρων τα γηρατειά ταυτίζονται με ένα συχνά κατσούφικο ύφος.

- Φροντίστε ώστε ο προσωπικός σας χώρος, να σας γεμίζει ενέργεια και ευχάριστα συναισθήματα. Κατοικίδια, φυτά, και αντικείμενα που σχετίζονται με τα ενδιαφέροντά μας, πρέπει να βρουν μια θέση στο σπίτι.

- Μην αφήνετε τους αριθμούς να επηρεάσουν τη ψυχολογική σας διάθεση. Τέτοιοι είναι η ηλικία, το βάρος και οποιοδήποτε άλλο νούμερο σχετίζεται με κάτι που αισθανόμαστε σαν σωματικό «μειονέκτημα».

- Η ματαιοδοξία και η συνεχής επιδίωξη όλο και υψηλότερων στόχων δεν είναι πάντα ο καλύτερος σύμβουλος. Μάθετε να βρίσκετε χαρά και απόλαυση στα απλά και καθημερινά πράγματα.

- Μη φοβάστε την επαφή με άλλους ανθρώπους. Η κοινωνικοποίηση μπορεί να ενισχύσει την καλή διάθεση.

- Διώξτε με κάθε τρόπο το συναίσθημα της ενοχής. Φυσικά, αυτό δεν σημαίνει να σταματήσετε να σκέφτεστε τους υπόλοιπους, αλλά εάν θεωρείται τον εαυτό σας ένοχο για κάτι, βρείτε τρόπο να το επιλύσετε.

- Επιδιώξτε να αναπτύσσετε τα ενδιαφέροντά σας και μη σταματήσετε να προσπαθείτε συνεχώς να μαθαίνετε και να έρχεστε σε επαφή με νέες ιδέες και άλλες δραστηριότητες.

- Μην παραμελείτε την υγεία σας. Η καλή διατροφή και η μη παραμέληση της φροντίδας του σώματος, είναι πάντα προς όφελος μας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.