Τρίτη 13 Μαρτίου 2012

Γονείς εγκαταλείπουν τα παιδιά τους γιατί δεν μπορούν να τα μεγαλώσουν

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Ακραίες καταστάσεις λόγω κρίσης.

Μία από τις τραγικότερες εκφάνσεις της οικονομικής κρίσης διαφαίνεται από τα αυξανόμενα περιστατικά εγκατάλειψης παιδιών στο Νοσοκομείο Παίδων Αθηνών Αγία Σοφία, επειδή οι γονείς τους δεν έχουν πλέον την οικονομική δυνατότητα να τα μεγαλώσουν.

Χαρακτηριστικά είναι τα λόγια του διευθυντή στην Παιδοψυχιατρική Κλινική της Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Κολαΐτης σε συνέντευξή του στα «Νέα»: «Συναντούμε πλέον συχνότερα ακραίες περιπτώσεις παιδιών και εφήβων που παραπέμπονται στην κλινική έπειτα από αυτοκτονία του γονέα τους ως απόρροια της κρίσης, ή επειδή οι ίδιοι αποπειρώνται να αυτοκτονήσουν και μάλιστα με βιαιότερες μεθόδους. Στις συνθήκες αυτές η ανάγκη για παροχή ψυχοκοινωνικής βοήθειας καθίσταται μεγαλύτερη».

Παράλληλα, το ψυχολογικό στρες που συνδέεται με τη φτώχεια μπορεί να οδηγήσει τους γονείς να υιοθετήσουν μια σκληρή στάση απέναντι στα παιδιά τους που μπορεί να οδηγήσει σε αντικοινωνική συμπεριφορά.

«Παρά το γεγονός ότι οι οικογένειες δεν παραμελούν τα παιδιά τους, υπάρχουν πλέον παράγοντες όπως η ανεργία και το χαμηλό κοινωνικοοικονομικό επίπεδο, τα οποία διαλύουν τον οικογενειακό ιστό», προσθέτει ο κ. Κολαΐτης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.