Τρίτη 13 Μαρτίου 2012

Ειδικό τέλος θα καταβάλουν οι ιδιοκτήτες σκαφών

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Για την ενίσχυση του Ειδικού Λογαριασμού Αλληλοβοήθειας Ναυτικού.

Ειδικό τέλος για την ενίσχυση των πόρων του Ειδικού Λογαριασμού Αλληλοβοήθειας Ναυτικού ( ΕΛΟΑΝ) θα καταβάλουν οι ιδιοκτήτες σκαφών αναψυχής για την απόκτηση βεβαίωση ακινησίας των σκαφών τους από τις Λιμενικές Αρχές

Σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών το τέλος ορίζεται σε 10 ευρώ για σκάφη έως 7 μέτρα, σε 20 ευρώ για σκάφη από 7 έως 14 μέτρα, σε 40 ευρώ για σκάφη από 15 έως 25 μέτρα και σε 100 ευρώ για σκάφη άνω των 25 μέτρων.

Για την απόδειξη καταβολής του ποσού αυτού, οι Λιμενικές Αρχές που εκδίδουν την βεβαίωση ακινησίας, θα παραλαμβάνουν σχετικό παραστατικό κατάθεσης υπέρ του Ε.Λ.Ο.Α.Ν. σε τραπεζικό λογαριασμό ή σε συγκεκριμένο Κωδικό Αριθμό Είσπραξης σε δημόσιο ταμείο. Εναλλακτικά, οι Λιμενικές Αρχές θα εισπράττουν το ανάλογο χρηματικό ποσό από τον ενδιαφερόμενο και θα εκδίδουν απόδειξη είσπραξης υπέρ Ε.ΛΟ.Α.Ν.

Κάθε Λιμενική Αρχή θα τηρεί βιβλίο εσόδων υπέρ Ε.Λ.Ο.Α.Ν. και θα υποβάλλει σχετική μηνιαία αναφορά στην Διεύθυνση Χρηματικού Ελέγχου Δαπανών και Ασφάλισης Προσωπικού του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.