Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012

Επανεξέταση όλων των ΑμεΑ που παίρνουν προνοιακά επιδόματα από τα ΚΕΠΑ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.



Σαν κεραυνός εν αιθρία έσκασε η είδηση και φοβόμαστε πως δεν είναι ψέμα.
Το διαβάζει κανείς και δεν μπορεί να το πιστέψει. Ζητάνε ούτε λίγο ούτε πολύ να επανεξεταστούν όλοι οι ΑμεΑ που παίρνουν προνοιακά επιδόματα από τις κατά τόπους και οικείες υγειονομικές επιτροπές των ΚΕ.Π.Α, ειδάλλως θα διακοπούν τα επιδόματα. Θέτει λοιπόν ως απαραίτητη προϋπόθεση την ύπαρξη αυτής της απόφασης για την συνέχιση της καταβολής των επιδομάτων που λαμβάνουν οι δικαιούχοι. 

Κανείς βέβαια από τους αρμόδιους δεν σκέφτεται μερικά πράγματα: 
Α) το ήδη πολύ μεγάλο πλήθος αιτήσεων για εξέταση από τις επιτροπές των ΚΕ.Π.Α και την ταυτόχρονη τεράστια αναμονή που εμφανίζεται και έχει δημιουργηθεί από τους προς εξέταση ΑμεΑ που περιμένουν και βρίσκονται πολλές φορές χωρίς δικαιώματα και παροχές σε όλο αυτό το διάστημα αναμονής... και
Β) τι θα κάνει όλος αυτός ο κόσμος αν κοπεί το επίδομα τους; το επίδομα από αυτούς τους δικαιούχους που ακόμα κι αν ακολουθήσουν την διαδικασία (όπως τους ζητάνε), δεν θα πρόκειται να προλάβουν άμεσα να περάσουν από την επιτροπή τόσο άμεσα ώστε να μην δημιουργηθεί πρόβλημα. τι περιμένουν οι αρμόδιοι να κάνουν αυτοί οι άνθρωποι που θα βρεθούν μεταξύ "Άννα και Καϊάφα";  

Βέβαια κάτι σίγουρα έχουν σκεφτεί αυτοί που το ζητάνε. Τι; Το αυτονόητο. Τον νέο Κ.Ε.Β.Α που έχει μειώσει σε δεκάδες πραγματικές ασθένειες και παθήσεις τα ποσοστά αναπηρίας. Άρα σκέφτηκαν (στο μυαλό τους θα μου πεις είσαι; μπορεί!) - ας τους στείλουμε βρε εσύ όλους στην επιτροπή να χάσουν ποσοστά και δικαιώματα και να βρεθούν χωρίς τίποτα. 


Ας ελπίσουμε το παρακάτω κείμενο - επιστολή που έφτασε στα χέρια φίλου να είναι ένα ψέμα. Δείτε το κείμενο και θα καταλάβετε:

ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ 
ΚΑΛΛΙΘΕΑ 26/1/20012 
ΑΡ.ΠΡΩΤΟΚΟΛΟΥ 809 
ΘΕΜΑ: ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΙΣ ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ 
Σας ενημερώνουμε, σύμφωνα με το αρ. 46 του ν. 4025/2011 [ΦΕΚ 228/τ' Α.'/2/11/2011] οι δικαιούχοι όλων των επιδομάτων πρόνοιας εξετάζονται υποχρεωτικά από την οικεία Υγειονομική Επιτροπή ως προϋπόθεση για την χορήγηση και συνεπώς τη συνέχιση του επιδόματος. 
Με βάση τις διατάξεις του ανωτέρω νόμου, αρμόδιος φορέας για την πιστοποίηση των ποσοστών αναπηρίας είναι τα νεοσύστατα οικεία ΚΕ.Π.Α. 
Συνεπώς για την συνέχιση χορήγησης του επιδόματός σας από την Υπηρεσία μας απαιτείται να προσκομίσετε πιστοποίηση αναπηρίας η οποία θα καλύπτει τις προϋποθέσεις χορήγησης επιδόματος.
Προς διευκόλυνσή σας, σας επισυνάπτουμε καταστάσεις των κατά τόπους ΚΕ.Π.Α.


Όλο αυτό βέβαια αναιρεί και την εγκύκλιο του υπουργείο για την ισχύ των αποφάσεων (βλέπε τα ακόλουθα θέματα: Αριθ. πρωτ.: Φ80000/οίκ.30002/1896/14.12.2011 Ισχύς αποφάσεων προσδιορισμού ποσοστών αναπηρίας εκδοθεισών πριν την ημερομηνία έναρξης λειτουργίας του ΚΕΠ) που με την πιο πάνω επιστολή αποδεικνύεται πως είναι σαν να μην την έχεις την ήδη υπάρχουσα απόφαση της υγειονομικής επιτροπής, αφού όποια ισχύ και να έχει δεν γίνεται αποδεκτή από αυτούς που μέχρι πριν σου έδιναν τα δικαιώματα που είχες. Επίσης κάτι ανάλογο αναφέρει και το ακόλουθο άρθρο: Νέα εγκύκλιος του υπ. Υγείας για την επανεξέταση των δικαιούχων προνοιακών επιδομάτων. Αλήθεια το ποιο πάνω άρθρο και την εγκύκλιο το είδε κανείς από τους συντάκτες της επιστολής; 


Ορίστε και η επιστολή που έστειλαν στον φίλο μας. Α) Έχει γίνει απόκρυψη των προσωπικών στοιχείων και Β) Επειδή δυο στοιχεία δεν φαίνονταν καθαρά στην δεύτερη φωτογραφία που μας έστειλε ο φίλος τα δανειστήκαμε από την πρώτη. Αριστερά είναι η αρμόδια υπηρεσία που αποστέλει το έγγραφο, ενώ δεξιά η ημερομηνία  που είναι πρόσφατη (26/1/2012) και ο αριθμός πρωτοκόλλου). Ευχαριστούμε και πάλι Γιάννη.






Το πιο αστείο βέβαια στην επιστολή είναι το τελευταίο κομμάτι που μιλά και για την διευκόλυνσή μας. Αφού την σκέφτηκαν αυτοί, που νοιάζονται τόσο, λέμε να μην τους χαλάσουμε χατίρι να σας ενημερώσουμε κι εμείς (αλλά τουλάχιστον από μεριάς μας καλοπροαίρετα).


Το πιο ανησυχητικό (και αυτό που μας ανάγκασε να το δημοσιοποιήσουμε) είναι ότι η επιστολή από το κείμενο, το ύφος και τον τρόπο που γράφηκε φαίνεται πως έχει γενικό και όχι προσωπικό χαρακτήρα. Πολύ πιθανό είναι να κάνανε μια μαζική αποστολή με το ίδιο κείμενο ακριβώς σε όλους του δικαιούχους επιδομάτων που υπάγονται στο συγκεκριμένο γραφείο Πρόνοιας και το μόνο που άλλαζαν φαίνεται κάθε φορά να ήταν τα προσωπικά στοιχεία του δικαιούχου.


Σημείωση: Αν δεν σταλεί τέτοια ή παρόμοια επιστολή από την Πρόνοια, προς τον δικαιούχο επιδόματος/ων της Πρόνοιας, δεν είναι υποχρεωμένος να περάσει από επιτροπή των ΚΕ.Π.Α για επανεξέταση εκτός κι αν συντρέχει άλλος λόγος.

Σχετικά με το ΚΕ.Π.Α στο ακόλουθο θέμα:

Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α.): Όλα όσα χρειάζεστε να ξέρετε


Για τον υπολογισμό ή την εύρεση του ποσοστού αναπηρίας δείτε το ακόλουθο θέμα 



Ο κανονισμός εκτίμησης αναπηρίας που εφαρμόζουν στα ΚΕ.Π.Α υπάρχει στο ακόλουθο θέμα: 
Κ.Ε.Β.Α: Κανονισμός Εκτίμησης Βαθμού Αναπηρίας

Τα συμπεράσματα δικά σας. 


Υ.Γ. Ευχαριστούμε και πάλι τον φίλο που μας έστειλε και την επιστολή ώστε να ανέβει κι αυτή... ως απόδειξη. Να 'σαι καλά Γιάννη.

Νότης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.