Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012

Αυξάνονται οι επιθεωρητές στη Γαλλία για τα εμφυτεύματα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Έλεγχοι σε εθνικό και κοινοτικό επίπεδο.

Ευρύτεροι και εντατικότεροι έλεγχοι πριν και μετά την κυκλοφορία στην αγορά ιατρικών βοηθημάτων είναι αναγκαίοι τόσο στη Γαλλία όσο και στην Ευρώπη, επισημαίνει η Γαλλική Υγειονομική Αρχή στην πρώτη της έκθεση με αφορμή το σκάνδαλο των εμφυτευμάτων στήθους της εταιρίας PIP.

«Η ενίσχυση των ελέγχων θα πρέπει να γίνει σε δύο επίπεδα, εθνικό και κοινοτικό», υπογραμμίζεται στην έκθεση της Γενικής Διεύθυνσης Υγείας και της γαλλικής Υπηρεσίας Ιατρικών Προϊόντων, η οποία παραδόθηκε στον γάλλο υπουργό Υγείας Ξαβιέ Μπερτράν.

Ο υπουργός ανακοίνωσε πως θα αυξηθεί ο αριθμός των επιθεωρητών στη Γαλλία ώστε να πραγματοποιούνται περισσότεροι και πιο αμερόληπτοι έλεγχοι στα εργοστάσια παραγωγής, αλλά και στα ιδρύματα υγείας.

«Η Γαλλία θα διατυπώσει τη θέση της και τις προτάσεις της για την ενίσχυση της ασφάλειας των ιατρικών προϊόντων στο πλαίσιο της αναθεώρησης της σχετικής οδηγίας», επισημαίνουν οι γάλλοι ειδικοί στην πρώτη έκθεση μετά το σκάνδαλο με τα τοξικά εμφυτεύματα της γαλλικής εταιρίας Poly Implant Prothese.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.