Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2012

Σύνδεση της κρητικής διατροφής με τον... τουρισμό

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Τα ξενοδοχεία της Κρήτης θα προωθούν τοπικά προϊόντα.

Μεγάλη ανταπόκριση είχε η πρόσκληση που απηύθυνε η Διοίκηση του Επιμελητηρίου Ηρακλείου στους τουριστικούς και παραγωγικούς φορείς του Νομού Ηρακλείου, σε μια προσπάθεια να ενταχθούν τα κρητικά προϊόντα στην κουζίνα των εστιατορίων και των ξενοδοχείων.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα (23 – 02 - 2012) στην αίθουσα ΚΑΡΟΥΖΟΥ του Επιμελητηρίου Ηρακλείου με τη συμμετοχή εκπροσώπων της Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Ηρακλείου, της Λέσχης Αρχιμαγείρων Κρήτης, του Παγκρήτιου Συνδέσμου Διευθυντών Ξενοδοχείων και παραγωγών αγροτικών και τυποποιημένων κρητικών προϊόντων.

Σκοπός της συνάντησης ήταν ν’ αναδειχθούν τα πλεονεκτήματα των κρητικών προϊόντων και να κατατεθούν προτάσεις που θα συμβάλλουν στην καθιέρωσή τους ως βασικά συστατικά της διατροφής που παρέχεται στους επισκέπτες του νησιού, σύμφωνα με το cretalive.gr.

«Τα κρητικά προϊόντα πρέπει να βρουν τη θέση που τους αξίζει και στους χώρους μαζικής εστίασης, ώστε οι επισκέπτες του νησιού να γνωρίσουν τη μοναδική ποιότητά τους» τόνισε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου κ. Μανώλης Αλιφιεράκης επισημαίνοντας ότι «προσπαθούμε να βρούμε τρόπους συνεργασίας του πρωτογενούς με τον τριτογενή τομέα για να εξασφαλίσουμε ποιοτικές τουριστικές υπηρεσίες και ν’ αναδείξουμε τα πλεονεκτήματα της κρητικής διατροφής».

Στη διάρκεια της συνάντησης αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί νέα σύσκεψη το προσεχές διάστημα, ώστε να οριστικοποιηθούν οι ενέργειες που απαιτούνται για την ένταξη των κρητικών προϊόντων στη μαζική εστίαση.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.