Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

Επίκαιρη Ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή: Για τα εξεταστικά κέντρα των μαθητών ΑμΕΑ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Με αφορμή το πρόβλημα που δημιουργήθηκε πέρσι για τους μαθητές με ειδικές ανάγκες από τη μείωση των εξεταστικών κέντρων για τις πανελλαδικές τους εξετάσεις, η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη κατέθεσε σχετική Επίκαιρη Ερώτηση στη Βουλή προς την υπουργό Παιδείας, για να μην επαναληφθούν και φέτος τα ίδια προβλήματα.

Η βουλευτής εξηγεί στο κείμενο της Επίκαιρης Ερώτησης:

«Η κυβέρνηση την περσινή χρονιά προχώρησε στην εφαρμογή του απάνθρωπου μέτρου οι μαθητές με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες να εξεταστούν στις Πανελλαδικές των ΕΠΑΛ μόνο σε Αθήνα, Πειραιά και Θεσσαλονίκη. Μέτρο που είχε σαν συνέπεια να πληρώσουν οι φυσικώς αδύνατοι από την τσέπη τους τη μεταφορά και τη διαμονή επί 10ήμερο στις τρεις πόλεις.

Επιπλέον, οι σπουδαστές των Εσπερινών Λυκείων πέρσι εξετάστηκαν πρωί παρά τις μεγάλες δυσκολίες που τους δημιουργούσε αυτό το μέτρο.

Φέτος που η κατάσταση για τη λαϊκή οικογένεια έχει επιδεινωθεί δραματικά εξαιτίας της πολιτικής των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και της Ευρωπαϊκής Ενωσης, που προωθείται με πιο γρήγορους και άγριους τρόπους, με αφορμή την κρίση από την κυβέρνηση του μαύρου μετώπου και την τρόικα, επιβάλλεται να μην εφαρμοστούν από το υπουργείο Παιδείας τα ίδια μέτρα.

Αίτημα των ΑμΕΑ, των γονιών, της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Γονέων Μαθητών Ελλάδας (ΑΣΓΜΕ) είναι τουλάχιστον για τους μαθητές της Κρήτης, της Πελοποννήσου και των νησιών (Αιγαίου, Κυκλάδων, Δωδεκανήσου) να οριστούν εξεταστικά κέντρα στο Ηράκλειο, την Πάτρα και ενδεχομένως τη Μυτιλήνη, τη Σύρο και τη Ρόδο αντίστοιχα ώστε οι μαθητές αυτών των περιοχών να μην υποστούν τόσο μεγάλη ταλαιπωρία και οικονομική επιβάρυνση. Ενώ όσοι μαθητές αναγκαστούν να εξεταστούν μακριά από τα σπίτια τους το υπουργείο να καλύψει τα έξοδα μετακίνησης, διαμονής και διατροφής αυτών και των συνοδών τους, στα πρότυπα της αντίστοιχης απόφασης που ισχύει για τους μαθητές των Γενικών Λυκείων».

Η βουλευτής ρωτά την υπουργό:
  • Τι μέτρα θα πάρει ώστε να ορίσει και άλλα εξεταστικά κέντρα για τους μαθητές ΑμΕΑ και να καλύψει τα έξοδά τους σε περίπτωση που θα εξεταστούν μακριά από το σπίτι τους.
  • Εάν θα τροποποιήσει την περσινή απόφαση για το πρόγραμμα εξετάσεων για τους νυχτερινούς μαθητές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.