Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

"Το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» πρέπει να συνεχίσει να λειτουργεί"

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», η αποδεδειγμένα πιο δημοφιλής υπηρεσία των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, καθώς προσφέρει συμβουλευτική και συναισθηματική στήριξη, ιατρική φροντίδα, νοσηλευτική μέριμνα και φυσιοθεραπεία, μικροαγορές, πληρωμή λογαριασμών, αλλά και συνοδεία στις διάφορες υπηρεσίες σε ηλικιωμένους συμπολίτες μας και ΑμεΑ, κινδυνεύει να αποδυναμωθεί σημαντικά.

Μετά από κοινοβουλευτική παρέμβαση του Βουλευτή Ηρακλείου της Δημοκρατικής Συμμαχίας Λευτέρη Αυγενάκη προς τους Υπουργούς Εσωτερικών και Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, η Αν. Υπουργός Εσωτερικών Φ. Γεννηματά απάντησε πως αποφασίσθηκε «παράταση του εν λόγω προγράμματος και των συμβάσεων εργασίας ορισμένου χρόνου του προσωπικού των ΟΤΑ έως την 30/6/2012». Επιπλέον, «προβλέπεται η δυνατότητα μεταφοράς από το Λογαριασμό της Εισφοράς Αλληλεγγύης Συνταξιούχων, έως 35 εκατομμύρια ευρώ ετησίως για την χρηματοδότηση και υλοποίηση προγραμμάτων «Βοήθεια στο Σπίτι.»

Από την πλευρά του, ο Υπουργός Εργασίας δήλωσε πως για να μην διακοπεί η παροχή υπηρεσιών κοινωνικού χαρακτήρα, το 2012 – και ενδεχομένως και το 2013 – το αρμόδιο Υπουργείο «έχει διασφαλίσει την χρηματοδότηση, η οποία θα προέρχεται από ιδιωτικούς και δημόσιους πόρους. Η χρηματοδότηση μέσω ιδιωτικών πόρων, ύψους 35 εκατομμυρίων ευρώ κατ έτος για το «Βοήθεια στο Σπίτι» έχει προβλεφθεί στο νόμο 4024/2011». Επιπλέον, το Υπουργείο Εργασίας «βρίσκεται σε στενή συνεργασία με το Υπουργείο Εσωτερικών για την κάλυψη των ανασφάλιστων ηλικιωμένων και αναπήρων με εθνικούς πόρους, με σκοπό τη διασφάλιση ίδιου επιπέδου παρεχόμενων υπηρεσιών στους ωφελούμενους ασφαλισμένους και ανασφάλιστους».

Η Δημοκρατική Συμμαχία έχει τονίσει τη σημασία του Κοινωνικού Κράτους. Χαιρετίζουμε τις προσπάθειες των συναρμόδιων Υπουργείων για συνέχιση του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι», δηλώνοντας όμως ότι η δομή αυτή πρέπει να ενισχυθεί με περισσότερες παροχές στους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.