Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2012

Θαλάσσια φωτοκύτταρα θα εκμεταλλεύονται τον ήλιο και τα κύματα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Θα αξιοποιούν ενεργειακά τόσο το φως όσο και το νερό.
Ο Βρετανός βιομηχανικός σχεδιαστής Phil Pauley, δημιούργησε ένα ασυνήθιστο υβρίδιο φωτοκύτταρου το οποίο είναι σε θέση να αξιοποιήσει ενεργειακά τόσο τον ήλιο, όσο και το νερό.

Το δίκτυο γεννητριών, Marine Solar Cells, θα συλλαμβάνει ενέργεια στα ανοικτά της θάλασσας, χρησιμοποιώντας έναν συνδυασμό πλωτών φωτοβολταϊκών εγκαταστάσεων και της φυσικής μετατόπισης της πλευστότητας. Χάρη δε στην αντανακλαστική ικανότητα του νερού, η αποτελεσματικότητα του ηλιακού κυττάρου αυξάνεται μέχρι και 20% από τα αντίστοιχα στην ξηρά.

Η εγκατάσταση είναι δυνατό να κατασκευαστεί από ανακυκλωμένα υλικά και να στερεωθεί σε μία υποβρύχια πρόσδεση. Κατά αυτό τον τρόπο είναι εφικτή η διασπορά τέτοιων μονάδων κοντά σε κάποια παράλια, δημιουργώντας έτσι υποθαλάσσιες μπαταρίες ή εργοστάσια παραγωγής ενέργειας.

Η τεχνολογία αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο στάδιο της σύλληψης, οπότε μην ανησυχείτε δεν πρόκειται να πέσετε πάνω σε μία όπως θα κάνετε τα αγαπημένα θαλάσσια σπορ. Ωστόσο, αποτελεί ένα πολλά υποσχόμενο ενεργειακό concept το οποίο θα μπορούσε να εγκατασταθεί άνετα σε περιοχές όπου έχουμε έντονα φαινόμενα θαλάσσιων αναταραχών.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.