Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012

Τρόικα: «κόψτε τα προνοιακά επιδόματα»!

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Σταματημό δεν έχουν οι οδηγίες που δίνουν πλέον με προσβλητικό ύφος πια οι δανειστές μας. Στο στόχαστρο τους πλέον τα προνοιακά επιδόματα τα οποία ζητούν να «κουρευτούν» δεόντως προκειμένου να εξοικονομηθούν κονδύλια.

Ποιοι θα τα χάσουν;


Μόνο στα απαραίτητα επιδόματα και σε όσους τα έχουν μεγάλη ανάγκη ζητά η τρόικα να περιορισθεί η ελληνική κυβέρνηση. Γι αυτό και η ηγεσία του υπουργείου Υγείας τις τελευταίες ώρες κάνει υπολογισμούς για το ποιοι θα χάσουν και ποιοι θα κερδίσουν από αυτή τη διαδικασία.

Σήμερα περίπου 250.000 άνθρωποι λαμβάνουν προνοιακό επίδομα. Μετά την απογραφή των δικαιούχων που θα ξεκινήσει στην 1η Φεβρουαρίου με προβλήματα λόγω έλλειψης προσωπικού στα ΚΕΠ, αναμένεται τα επιδόματα να κουρευτούν δραστικά.

Συγκεκριμένα πληροφορίες αναφέρουν ότι οι υπολογισμοί μιλούν για μείωση επιδομάτων κατά 30 με 40% σε όσους τα λάμβαναν μέχρι σήμερα.

Οι τροικανοί κατά τη διάρκεια των συζητήσεων με την ελληνική κυβέρνηση, παρέδωσαν κείμενο… εντολών στους έλληνες υπουργούς στα αγγλικά που έλεγε ότι πρέπει να περικοπούν τα προνοιακά επιδόματα.



Το σχόλιό μας: Α) Ποιός θα το κρίνει ποια θα κοπούν; και Β) Τι θα γίνει με αυτούς που δεν θα έχουν πλέον επίδομα ή άλλη πηγή εισοδήματος;; 

4 σχόλια:

  1. δηλαδη για να καταλαβω απο τα 300 που παιρνω θα μειωθουν 30 εως 40 τις %, και εγω πως θα ζησω δεν εχω κατι αλλο και δεν εχω και επιλογες δεν μπορω να παω να δουλεψω. Δημητρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @Ανώνυμος

    μάλλον φίλε ανώνυμε δεν εννοούν πως θα σου κόψουν το 30 - 40 % των όσων παίρνεις αλλά να κοπούν το 30 - 40 % των δικαιούχων... εγώ αυτό κατάλαβα. να παίρνουν μόνο οι βαριές περιπτώσεις και να γίνει αυστηροποίηση και αλλαγή των κανόνων για το ποιοι είναι δικαιούχοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. αν παει ετσι πιστευω οτι θα το παρω δεν το χανω, και τι δεν εχω, τα παντα, απλα αν με μειωσουν δεν θα μπορω να τα βγαλω περα διοτι με αυτα ζω, Δημητρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @Ανώνυμος

    μακάρι να μην γίνει τίποτα από αυτά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.