Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

Έλληνες και Βούλγαροι γιατροί έσωσαν 13χρονο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Υποβλήθηκε σε μεταμόσχευση ήπατος από ζωντανό δωρητή.

«Μπορεί να έχουμε βαρυχειμωνιά και χιονοθύελλα στη Σόφια, αλλά σήμερα είναι μια από τις ευτυχέστερες μέρες για τη δημόσια Υγεία μας. Επειδή δεν υπάρχει μεγαλύτερο βραβείο, ούτε μεγαλύτερη χαρά για μας τους ιατρούς από το χαμόγελο ενός παιδιού, τη ζωή του οποίου καταφέραμε να σώσουμε». Με αυτά τα λόγια και πολύ συγκίνηση απευθύνθηκε σήμερα ο υπουργός Υγείας της Βουλγαρίας, Στέφαν Κωνσταντίνοφ στην οικογένεια του μικρού αγοριού, που σώθηκε χάρη στην κοινή προσπάθεια Ελλήνων και Βούλγαρων ιατρών.

Η περιπέτεια του 13χρονου Τάνιο Κώστοφ άρχισε τον περασμένο Δεκέμβριο στο χωριό Λιβανάτες κοντά στη Λαμία (όπου οι μετανάστες γονείς του εργάζονταν τα τελευταία εφτά χρόνια), όταν το αγόρι προσβλήθηκε από βαριά μορφή ηπατίτιδας.

Ύστερα από ανεπιτυχείς προσπάθειες νοσηλείας στο τοπικό νοσοκομείο, το παιδί μεταφέρθηκε σε ειδική μονάδα στο Αγλαΐα Κυριακού στην Αθήνα. Εκεί οι ιατροί διαπίστωσαν σοβαρή ανεπάρκεια της ήπατος και είπαν στους γονείς, ότι το αγόρι χρειάζεται μεταμόσχευση που μπορεί να πραγματοποιηθεί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο «Λόζενετς» στη Σόφια, που αναλαμβάνει μεταμοσχεύσεις από ζωντανό δωρητή.

Το παιδί μεταφέρθηκε αμέσως με μεταγωγικό αεροσκάφος της ελληνικής πολεμικής αεροπορίας στη Σόφια.

Δωρητής στην προκειμένη περίπτωση έγινε ο πατέρας του αγοριού Δίμτσο Κώστοφ, στις 27 Δεκεμβρίου, οπότε στο νοσοκομείο της Σόφιας έγινε η εγχείρηση διάρκειας δεκατεσσάρων ωρών.

Πανευτυχής και χαμογελαστός σήμερα ο Τάνιο, εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες του προς τους έλληνες και τους βούλγαρους γιατρούς που κατέβαλαν κάθε προσπάθεια στην Αθήνα και στη Σόφια.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.