Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

Τέταρτη η Ελλάδα στην παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Είμαστε ανάμεσα στις πέντε χώρες της Ε.Ε. που περιλαμβάνει η λίστα.

Η Τουρκία, η Ρωσία, η Ουκρανία, η Ελλάδα, η Ρουμανία και η Πολωνία, συμπεριλαμβάνονται στην λίστα εκείνων των χωρών που, από τις 47 χώρες-μέλη του Συμβουλίου της Ευρώπης, καταδικάσθηκαν, μέσα στο 2011, για μία τουλάχιστον παραβίαση της Σύμβασης Προστασίας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Αυτό, τουλάχιστον, προέκυψε από τον πίνακα παραβιάσεων ανθρωπίνων δικαιωμάτων, στις χώρες-μέλη του Συμβουλίου της Ευρώπης, που παρουσίασε, ο Πρόεδρος του Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων σερ Νίκολας Μπράτζα, κατά τη διάρκεια της ετήσιας συνέντευξης Τύπου του Δικαστηρίου.

Ο Πρόεδρος του Δικαστηρίου κάλεσε όλες τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, να αναλάβουν την κοινή ευθύνη, για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων σ' όλη την ήπειρο, υπογραμμίζοντας ότι «τα ανθρώπινα δικαιώματα, το κράτος δικαίου και η Δικαιοσύνη, δεν περιλαμβάνονται στις πρώτες προτεραιότητες της πολιτικής και η προστασία τους επηρεάζεται δυσμενώς από την τρέχουσα οικονομική κατάσταση».

Ωστόσο, τόνισε ότι δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι η προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων δεν είναι πολυτέλεια και ότι η ευθύνη για την προστασία τους πρέπει να είναι κοινή.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.