Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

Βότανα που μπορούν να ανακουφίσουν τον πόνο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Δρουν σαν παυσίπονα και βοηθούν στη φυσική ενίσχυση του οργανισμού.

Την ιδιότητα να δρουν σαν παυσίπονα έχουν ορισμένα βότανα που συχνά υπάρχουν στην κουζίνα του καθενός. Η κατανάλωση τους μπορεί να βοηθήσει όσους έχουν ενοχλήσεις και πόνους σε διάφορα μέλη του σώματος, ενώ ταυτόχρονα βοηθούν και στη φυσική ενίσχυση του οργανισμού.

Φυσικά, καλό είναι πριν τα χρησιμοποιήσουμε να συμβουλευτούμε κάποιον παθολόγο ώστε να αποφύγουμε δυσμενείς αλληλεπιδράσεις που μπορεί τυχόν να έχουν με άλλες ουσίες που παίρνουμε.

Δείτε ορισμένα από τα πιο συνηθισμένα βότανα που δρουν σαν παυσίπονα, ποιους πόνους και ενοχλήσεις μπορούν να αντιμετωπίσουν και πώς μπορούμε να τα καταναλώσουμε:

-Τζίντζερ.
Είναι φυσικό αντιφλεγμονώδες, και έχει χρησιμοποιηθεί για χιλιάδες χρόνια από τους Κινέζους για τη θεραπεία του πόνου. Βοηθάει στην ανακούφιση της ναυτίας, του πονοκεφάλου, της αρθρίτιδας και του πόνου των μυών, ενώ τις μέρες που έχει πολύ κρύο μπορεί να βοηθήσει και στην καλή κυκλοφορία του αίματος.

Το τζίντζερ μπορεί να συνδυαστεί με τα λαχανικά, τα γλυκά ακόμη και με το τσάι. Μπορείτε επίσης να φτιάξετε μία κομπρέσα από τζίντζερ. Τρίψτε τη ρίζα του, τοποθετήστε την σε ζεστό νερό για 30 δευτερόλεπτα, αφήστε την να κρυώσει και βάλτε την για είκοσι λεπτά στην πληγείσα περιοχή.

-Βαλεριάνα.
Είναι το φυτικό ηρεμιστικό. Έχει χρησιμοποιηθεί εδώ και αιώνες για την σωστή ρύθμιση του νευρικού συστήματος. Είναι ιδανική για την αϋπνία, την ένταση, την οξυθυμία, την πίεση και την ανησυχία. Δοκιμάστε ένα τσάι με βαλεριάνα και θα νιώσετε αμέσως μία ανακούφιση.

-Τουρμερίκ - κουρκουμάς.
Μία νέα έρευνα έδειξε ότι έχει αντιφλεγμονώδεις και αντικαρκινικές ιδιότητες και βοηθάει στην καλύτερη κυκλοφορία του αίματος. Ανακουφίζει επίσης από πόνους που προέρχονται από μώλωπες και από φλεγμονές. Η θεραπευτική του δύναμη προέρχεται από το συστατικό του που δεν είναι άλλο από την κουρκουμίνη η οποία χαμηλώνει τα επίπεδα δύο ενζύμων που ευθύνονται για τις φλεγμονές και τις θρομβώσεις. Αντί για αλάτι και πιπέρι, χρησιμοποιήστε τουρμερίκ στα φαγητά σας!

-Φυτικό λάδι.
Αποτελείται από έλαια καμφοράς, μέντας, ευκαλύπτου , μάραθου, και μπορείτε να το αλείψετε στο πρόσωπό σας κάνοντας απαλά μασάζ με κυκλικές κινήσεις. Λίγα λεπτά αργότερα θα ανακουφιστείτε από τους πονοκεφάλους. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε σε οποιοδήποτε άλλο μέρος του σώματός σας για την ανακούφιση από μικρούς ή μεγάλους πόνους.

-Λευκός φλοιός ιτιάς.
Είναι αντιφλεγμονώδες και ανακουφίζει από πόνους στις αρθρώσεις. Οι αναλγητικές ιδιότητες του προέρχονται από την σαλικίνη. Είναι η ίδια ουσία που βρίσκεται και στην ασπιρίνη. Όσα άτομα όμως είναι αλλεργικά στην ασπιρίνη δεν θα πρέπει να το χρησιμοποιούν.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.