Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011

Οι κωφοί «μαϊμού» έκαναν επανεμφάνιση, στους δρόμους της Καβάλας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.
Γεμίζουν οι γωνιές της πόλης όσο πλησιάζουν οι γιορτές.

Την προηγούμενη φορά που εντοπίστηκαν από υποψιασμένο πολίτη, έγιναν καπνός και οι… «αναπηρίες» τους εξαφανίστηκαν ως δια μαγείας!





Επανεμφάνιση έκαναν προ λίγων ημερών στους δρόμους της πόλης, τρία τουλάχιστον άτομα που παριστάνουν τους κωφούς και συγκεντρώνουν χρήματα για ανέγερση Ιδρύματος.

Φαίνεται πως η… «ταρίφα» των 5 ευρώ που χρεώνουν με τα σχετικά κουπόνια είναι αρκετά προσοδοφόρα, γι αυτό και με θράσος που περισσεύει δε δίστασαν να πιάσουν πάλι τα πόστα τους, αν και την προηγούμενη φορά κινδύνευσαν να συλληφθούν! Διαπιστώνει κανείς πως παρά το γεγονός της οικονομικής στενότητας, πολλοί συμπολίτες πέφτουν στην παγίδα και δίνουν από το υστέρημά τους για να κερδίσουν κάποιοι απατεώνες εύκολα το… «μεροκάματο».
Προ λίγων ημερών στην περιοχή κοντά στους πεζόδρομους εθεάθη ο νεαρός που εξαφανίσθηκε μετά από παρέμβαση πολίτη στις 3 Νοεμβρίου, όταν ο τελευταίος κατάλαβε ότι δεν υφίστατο αναπηρία.

Το περιστατικό εκείνο είχε σημειωθεί στην οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου και ο δράστης υποδυόμενος τον κωφό, επαιτούσε κρατώντας μάλιστα κι ένα τετράδιο στο οποίο αναγραφόταν πως τα χρήματα που συγκεντρώνει θα διατεθούν γα την ανέγερση Πανελλαδικού Ιδρύματος για τη στήριξη ατόμων με αναπηρία, μεταξύ αυτών και παιδιών.

«Υποδυόταν πως ήταν κωφός. Μάζευε χρήματα και μάλιστα επώνυμα. Είχε και ένα τετράδιο και έλεγε πως προσπαθούν να φτιάξουν ένα Πανελλαδικό ίδρυμα για την προστασία παιδιών με αναπηρίες. Αναφερόταν σε διάφορα θέματα αναπηριών ώστε να πετύχει τα μεγαλύτερα δυνατά έσοδα. Έδειξε ενδιαφέρον το μέλος των Οικολόγων Πράσινων Γιώργος Πασχαλίδης και ο κύριος αυτός έφυγε στο άκουσμα της λέξης Αστυνομία. Προφανώς δεν ήταν ανάπηρος γιατί όταν ζορίστηκε φάνηκε πως δεν έχει προβλήματα», είχε δηλώσει εκ μέρους του Νομαρχιακού Συλλόγου Ατόμων με Αναπηρίες ο Μάκης Κρεμμύδας.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ζητούν 5 ευρώ όμως σύμφωνα με τα όσα είχε καταγγείλει ο κ. Κρεμμύδας τα ποσά που αναγράφονταν στο τετράδιο, από τα χρήματα δηλαδή που άφησαν οι διερχόμενοι πολίτες, ήταν πάρα πολύ μεγάλα.

Πολλαπλασιάζονται όσο πλησιάζουν οι γιορτές


Κάποιος διερχόμενος που αναγνώρισε τον υποτιθέμενο ανάπηρο ειδοποίησε την αστυνομία και ξεκίνησαν αναζητήσεις για τον εντοπισμό του ίδιου όσο και άλλων δύο γυναικών που φαίνεται να είναι στην ίδια «παρέα» με αυτόν.

Όπως λέει στην «Ε» ο υποδιευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μάκης Κοσκερίδης «όσο πλησιάζουν οι γιορτές οι επαίτες και οι απατεώνες κάθε είδους πολλαπλασιάζονται σε κάθε γωνιά της πόλης. Χθες έγινε προσαγωγή δύο ατόμων με την κατηγορία της «επαιτείας» και μάλιστα το ένα άτομο ήταν από την Λάρισα…». Ωστόσο ανάμεσα σε αυτούς, δεν φαίνεται να ήταν κάποιος από τους προαναφερόμενους «κωφούς», αν και η πληροφορία για τη δράση τους είναι υπόψη της αστυνομίας που θα εντείνει τους ελέγχους προς εντοπισμό τους.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.