Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011

Κούζας: «Σημαντικό να ζεις αξιοπρεπώς»

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Σωματείων Ελλήνων Καλαθοσφαιριστών με καρότσι, Γιώργος Κούζας, μίλησε στον «Sentra 103,3» για την Παγκόσμια Ημέρα ατόμων με αναπηρία και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ομοσπονδία. Παράλληλα, αναφέρθηκε και σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Μετς.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του στον Sentra 103,3:

Για την εκδήλωση της Ομοσπονδίας στο Μετς για την 3η Δεκέμβρη:


«Η εκδήλωση πήγε πολύ καλά. Σκοπός των εκδηλώσεων αυτών, ιδιαίτερα αυτές τις ημέρες, είναι να θυμίσουμε ότι η ημέρα αυτή είναι ξεχωριστή και μας δίνεται βήμα για να εκφράσουμε σκέψεις και παράπονα. Σαν εκδήλωση είναι καλή. Τα παιδιά ήταν 900-950. Τα παιδιά απ' ότι είδαμε μείνανε ενθουσιασμένα.

Ας μην ξεχνάμε ότι στα παιδιά πρέπει να δίνουμε μηνύματα ειδικού αθλητισμού γιατί θα είναι οι αυριανοί φίλαθλοι, γονείς που θα πρέπει να υποστηρίξουν τον χώρο και να τον κατανοήσουν. Δυστυχώς μέχρι σήμερα ο κόσμος δεν είναι κοντά και δεν έχει τη γνώση να έρχεται στα γήπεδα και να βλέπει αυτούς τους αγώνες.

Εγώ αναφέρθηκα μόνο στο αθλητικό σκέλος γατί πολλοί νομίζουν ότι είναι απλά αθλητισμός για την αναπηρία. Είναι κάτι πολύ σημαντικό το οποίο θα πρέπει να κατανοήσουν τα ΜΜΕ για να το περάσουν προς τα έξω. Ο αθλητισμός για το άτομο με αναπηρία είναι υγεία, επανένταξη, κοινωνικότητα και όλα αυτά που από τη στιγμή που υπάρχει το πρόβλημα της αναπηρίας δεν μπορεί να δώσει το κράτος να κινηθούν και να ζήσουν. Ο αθλητισμός ευτυχώς είναι ένας χώρος που δίνει αυτές τις διεξόδους. Είναι πολύ σημαντικό να μπεις πάλι στην κοινωνία και να ζήσεις αξιοπρεπώς».

Για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η Ομοσπονδία:

«Η χώρα μας τα τελευταία χρόνια έχει τεράστια οικονομικά προβλήματα. Δυστυχώς νομίζαμε ότι ο χώρος της αναπηρίας θα ήταν ο τελευταίος που θα έπληττε η κρίση αλλά μας έχει επηρεάσει πολύ οικονομικά. Ο αθλητικός χώρος σε γενικές γραμμές έχει δεχτεί “κόψιμο” των επιχορηγήσεων 40-45% και είναι δύσκολο για τις Ομοσπονδίες να είναι ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις τους. Προσπαθούμε με τη διάθεση και το μεράκι να κρατήσουμε όρθιο τον ειδικό αθλητισμό κι ευχόμαστε η επόμενη χρονιά να είναι καλύτερη».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.