Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2011

Μπαγκλαντές: Η επαιτεία στο μικροσκόπιο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Οι Αρχές στο Μπαγκλαντές αποφάσισαν να προχωρήσουν σε μια πρωτόγνωρη έρευνα προκειμένου να διαπιστώσουν τους λόγους για τους οποίους η επαιτεία δε μειώνεται στους δρόμους της πρωτεύουσας Ντάκα, παρόλα τα πρόσφατα κυβερνητικά μέτρα για την εξάλειψή της. Εκτιμάται ότι ο αριθμός των ζητιάνων φθάνει τους 40.000 σε μια πόλη που αριθμεί 12 εκατ. κατοίκους. Οι περισσότεροι βρίσκονται στα φανάρια των διασταυρώσεων και έξω από κτίρια όπου πραγματοποιούνται εμπορικές δραστηριότητες.

Η έρευνα που ξεκίνησε την Παρασκευή είναι η πρώτη του είδους της και η μέθοδος που χρησιμοποιείται έχει προκαλέσει ήδη τις πρώτες αρνητικές κρητικές. Οι ζητιάνοι θα κατατάσσονται σε διαφορετικές κατηγορίες (π.χ. φύλο, ύπαρξη αναπηρίας, χρόνια ή εποχική αναπηρία).

Η έρευνα πραγματοποιείται με τη συνδρομή 10 ΜΚΟ.


«Στόχος μας δεν είναι να διώξουμε τους ζητιάνους. Θέλουμε απλώς να τους βοηθήσουμε να βρουν τρόπους να ξεφύγουν από αυτή την κατάσταση. Όσοι επιθυμούν να γυρίσουν πίσω στα χωριά τους προκειμένου να ξεκινήσουν μια καινούρια ζωή, θα τους προσφέρουμε όλα τα απαραίτητα μέσα», τόνισε ο Enamul Haque Mostafa Shaheed, υπουργός Κοινωνικού Πλούτου της ασιατικής χώρας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.