Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2011

«Οδηγείτε τους κωφούς της χώρας μας σε κοινωνικό αφανισμό»

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.
Κινητοποίηση της ομοσπονδίας των Ελλήνων Κωφών για την «σφαγή» του πανελλαδικού προγράμματος διερμηνείας στην ελληνική νοηματική γλώσσα.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου στο υπουργείο οικονομικών.


Η ελληνική πολιτεία εν έτει 2011 καταργεί πρακτικά το δικαίωμα των κωφών στην φυσική τους γλώσσα! Τους γυρίζει (κοινωνικά) μισό αιώνα πίσω...Η ελληνική πολιτεία εν έτει 2011 καταργεί πρακτικά το δικαίωμα των κωφών στην φυσική τους γλώσσα! Τους γυρίζει (κοινωνικά) μισό αιώνα πίσω...
Με μεγάλη πανελλαδική κινητοποίηση διαμαρτυρίας απαντά η Ομοσπονδία Κωφών Ελλάδος (ΟΜΚΕ) στην δραστική περικοπή της χρηματοδότησης του προγράμματος διερμηνείας στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα (ΕΝΓ) που πρακτικά σημαίνει το τέλος του προγράμματος.

Η κινητοποίηση είναι προγραμματισμένη για την Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου. Πρώτος σταθμός της σύμφωνα με τον προγραμματισμό της ΟΜΚΕ είναι το Υπουργείο Οικονομικών (Νίκης 5-7, Σύνταγμα). Στη συνέχεια θα ακολουθήσει πορεία στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους (Πανεπιστημίου 37), καθώς και στο Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (Αριστοτέλους 17). Η ώρα συνάντησης είναι 9 το πρωί μπροστά από το υπουργείο οικονομικών.

“Το Πρόγραμμα Διερμηνείας, έχει πλέον πάψει ουσιαστικά να λειτουργεί, καταδικάζοντας όλους τους κωφούς- βαρήκοους της χώρας στον κοινωνικό αποκλεισμό” τονίζει η ΟΜΚΕ στο προσκλητήριο συμμετοχής, επισημαίνοντας ότι “το ζήτημα της περικοπής (σ.σ. της τάξεως των 100.000 και κάτι ευρώ) δεν είναι απλώς οικονομικό, πρόκειται για καθεαυτή την επιβίωση της κοινότητάς μας ”. Πράγματι, μέσω του Προγράμματος Διερμηνείας επί σειρά ετών καλύπτονταν πανελλαδικά οι πάσης φύσεως επικοινωνιακές ανάγκες των κωφών – βαρήκοων. Σε δημόσιες υπηρεσίες και οργανισμούς, νοσοκομεία και ιατρεία, σχολεία και πανεπιστήμια, δικαστήρια και δικηγορικά γραφεία, κοινωνικές εκδηλώσεις και συνέδρια κλπ.

Το διά ταύτα του καλέσματος της ΟΜΚΕ για συμμετοχή στην κινητοποίηση της Πέμπτης: “Καλούμε σύσσωμη την κοινότητα των κωφών-βαρήκοων της χώρας, τις οικογένειές τους, τους φίλους τους, τους διερμηνείς ΕΝΓ ώστε να εκφράσουμε όλοι μαζί σθεναρά τη δίκαιη διαμαρτυρία μας για την oυσιαστική κατάργηση του Προγράμματος Διερμηνείας και τον κοινωνικό αφανισμό των κωφών-βαρήκοων”.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.