Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2011

Ένα Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας για τρείς νομούς!

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.
Οριακή αναμένεται η ταλαιπωρία που θα υποστούν τα χιλιάδες ΑμεΑ στη δυτική Ελλάδα.

«Δώστε άμεσα λύση», αξιώνουν με ερώτησή τους οι βουλευτές Κουβέλης, Λεβέντης, Τσούκαλης και Ψαριανός.

Κανένας σεβασμός για χιλιάδες ανθρώπους με αναπηρία. Η ταλαιπωρία που νομοτελειακά θα υποστούν ελάχιστα ενδιαφέρει τους αρμοδίους. Δυστυχώς, ούτε τα προσχήματα πλέον δεν τηρούνται...
Κανένας σεβασμός για χιλιάδες ανθρώπους με αναπηρία. Η ταλαιπωρία που νομοτελειακά θα υποστούν ελάχιστα ενδιαφέρει τους αρμοδίους. Δυστυχώς, ούτε τα προσχήματα πλέον δεν τηρούνται...

Η πρόβλεψη ύπαρξης μιάς και μοναδικής υγειονομικής επιτροπής (στην Πάτρα) του νεοσυσταθέντος Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ) για όλη τη δυτική Ελλάδα (νομοί Αχαίας, Αιτωλοακαρνανίας και Ηλείας), αναμένεται να δημιουργήσει “βουνό προβλημάτων” στα χιλιάδες ΑμεΑ της δυτικής ελλάδος.

Η περίπτωση του ΚΕΠΑ της δυτικής Ελλάδος είναι η πλέον προβληματική σε όλη την χώρα. Τα ΑμεΑ που διαβιούν σε δύο νομούς ιδιαίτερης έκτασης (Ηλείας και Αιτωλοακαρνανίας) θα υποχρεωθούν να μετακινούνται στην Πάτρα, όχι μόνο για την λεγόμενη εξασφάλιση της ενιαίας υγειονομικής κρίσης (βλ. πιστοποίηση) αλλά και για όποιο γραφειοκρατικό πρόβλημα κατά την παραπάνω διαδικασία προκύπτει.

Σηεμιώνεται ότι πέραν του τεράστιου όγκου περιπτώσεων που το ένα και μοναδικό για τρείς νομούς ΚΕΠΑ καλείται να διεκπεραιώσει (οι δύο εκ των τριών νομών , οι Αχαίας και Αιτωλοακαρνανίας είναι εκ των μεγαλύτερων πληθυσμιακά νομών της χώρας), το οδικό δίκτυο στην ευρύτερη περιοχή θεωρείται κάκιστης ποιότητας και ως εκ των προβληματικότερων στην επικράτεια. Σε γενικές γραμμές μιά ταλαιπωρία χωρίς προηγούμενο προμηνύεται για χιλιάδες αναπήρους. Οι οποίοι πέραν των άλλων θα κληθούν βάσει του νόμου να προσκομίσουν και ταμειακό παραστατικό 46,41 ευρώ, προκειμένου να την υποστούν!

Το όλο θέμα της νομοτελειακής ταλαιπωρίας που θα υποστούν οι ΑμεΑ δυτικής Ελλάδας (δεν θα είναι οι μόνοι, αλλά θα είναι οι ... πρωταθλητές της ταλαιπωρίας στην οποία θα υποβληθούν οι άνθρωποι με αναπηρία ανά το πανελλήνιο) θέτουν με ερώτησή τους προς τον υπουργό υγείας οι βουλευτές (Δημ.Αρ.) Φ. Κουβέλης, Θ. Λεβέντης, Ν. Τσουκαλης και Γ. Ψαριανός. Αξιώνοντας από τον υπουργό υγείας το αυτονόητο : να δημιουργήσει άμεσα Υγειονομικές Επιτροπές στους Νομούς Ηλείας και Αιτωλοακαρνανίας για να διασφαλιστεί η αποτελεσματικότερη εξυπηρέτηση των ατόμων με αναπηρία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.