Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

Χανιά: Στην παραλία της Νέας Χώρας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.
Ανάγκη παρεμβάσεων.



Την ανάγκη περισσότερων παρεμβάσεων στην παραλία της Νέας Χώρας για την αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση της περιοχής, επεσήμανε ο πρόεδρος του Συλλόγου Καταστηματαρχών και Ξενοδόχων Νέας Χώρας, Παναγιώτης Κόρακας, στη διάρκεια της ομιλίας που εκφώνησε στη γιορτή σαρδέλας.
Ο κ. Κόρακας εξέφρασε την ικανοποίηση των καταστηματαρχών για όσα έχουν γίνει μέχρι σήμερα, τονίζοντας, όμως, ότι χρειάζονται αρκετές ακόμα παρεμβάσεις, ώστε να προστατευτεί η παραλία.
«Μια παραλία η γραφικότητα και η παρθενικότητα της οποίας διατηρείται μέχρι τις εκβολές του Κλαδισού ποταμού. Επιπλέον έχει το σπάνιο προνόμιο να βρίσκεται μέσα στην πόλη των Χανίων και παράλληλα να διατηρεί τα φυσικά της στοιχεία αναλλοίωτα. Γι’ αυτό έχουν υποχρέωση όλοι οι φορείς του Νομού να την προστατεύσουν για να διατηρήσει την αυθεντικότητά της», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο κ. Κόρακας.
Αναφορικά με τα έργα που χρειάζονται στην περιοχή ο κ. Κόρακας επεσήμανε ότι μέχρι την οριστική μελέτη ανάπλασης της παραλίας πρέπει να γίνουν έργα στοιχειώδους υποδομής όπως:
* Αντικατάσταση φθαρμένου πλακόστρωτου στα πεζοδρόμια.
* Υπογείωση των καλωδίων ρεύματος.
* Πύκνωση φωτισμού.
* Απομάκρυνση από το πεζοδρόμιο τεράστιου και ακαλαίσθητου στέγαστρου της στάσης του αστικού ΚΤΕΛ που εμποδίζει την κυκλοφορία πεζών και αμαξιδίων για μωρά και ΑμΕΑ.
* Απομάκρυνση από τη βιτρίνα της παραλιακής των κάδων απορριμμάτων μεταφέροντάς τους σε πιο διακριτά σημεία της.
* Δημιουργία υποδομής πρόσβασης για ΑμΕΑ.
* Δημιουργία τουαλετών και βεστιαρίων προσαρμοσμένων στο φυσικό περιβάλλον σε σημεία κατάλληλα κατά μήκος της αμμουδιάς.
* Αποκατάσταση των έργων στην εκβολή του Κλαδισού ποταμού, που είχαν καταστραφεί από τα ακραία καιρικά φαινόμενα πριν αρκετά χρόνια.
* Απομάκρυνση του αχρησιμοποίητου εδώ και έξι χρόνια αντιαισθητικού γερανού του λιμανακιού της Ν. Χώρας.
* Εξωραϊσμός των δύο φάρων.
* Πλακόστρωση των προβλητών.
* Παροχή νερού και ρεύματος στους λιμενοβραχίονες.
Επιπλέον, ο πρόεδρος του Συλλόγου Καταστηματαρχών και Ξενοδόχων Νέας Χώρας ανέφερε ότι είναι απαραίτητο να υπάρχει μέριμνα για συνεχή καθαριότητα της περιοχής, να υπάρχουν ναυαγοσώστες σε όλη τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.