Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

Δωρεάν εξέταση για τον καρκίνο του μαστού

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Από 3 έως 7 Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη.

Δωρεάν κλινική εξέταση για τον καρκίνο του μαστού θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν οι νεαρές γυναίκες, από 3 έως 7 Οκτωβρίου 2011, στο πλαίσιο καμπάνιας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης που πραγματοποιεί ο Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» Ν. Θεσσαλονίκης.

Με ένα τηλεφώνημα στο 2310285183 γυναίκες ηλικίας από 20-39 χρόνων, μπορούν από 26/9 έως 7/10 να κλείσουν ραντεβού για έναν δωρεάν προληπτικό έλεγχο.

«Ειδικευμένοι γιατροί της Ελληνικής Α.Ν.Θ. Θεαγένειο θα σε εξετάσουν και, κατά 98% όπως δείχνουν οι στατιστικές, θα σε διαβεβαιώσουν ότι το στήθος σου είναι μια χαρά. Υπάρχει περίπτωση να επισημάνουν κάποιο άλλο συνηθισμένο - όχι κακοήθες - πρόβλημα, που καλό είναι να το έχεις υπόψη για να το αντιμετωπίσεις. Αν χρειαστεί να κάνεις κάποια επιπλέον εξέταση, όπως υπερηχογράφημα ή μαστογραφία, θα έχεις τη δυνατότητα να την κάνεις σε αξιόπιστο διαγνωστικό κέντρο, εντελώς δωρεάν», τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση του Άλματος Ζωής. Ο Σύλλογος υπογραμμίζει ότι η έγκαιρη διάγνωση σώζει ζωές και στήθη και επισημαίνει ότι αυτό «δεν είναι σλόγκαν, είναι η πραγματικότητα που τη βιώνουμε όλες μας». «Σήμερα η ιατρική αντιμετωπίζει τον καρκίνο του μαστού και μπορεί να τον νικήσει πολύ ευκολότερα απ΄ όσο στο παρελθόν, εφόσον διαγνωστεί έγκαιρα», επισημαίνεται στην ανακοίνωση και προστίθεται ότι η χώρα μας, που συνηθίζει να διακρίνεται αρνητικά, ούτε στον τομέα της έγκαιρης διάγνωσης του καρκίνου του μαστού κάνει εξαίρεση. Χαρακτηριστικά αναφέρεται ότι το ποσοστό πρώιμης διάγνωσης της ασθένειας στην Ελλάδα είναι εξαιρετικά χαμηλό. Εκτιμάται ότι είναι μικρότερο από 10%, σε αντίθεση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες που φθάνει έως και το 60%.

«Εμείς είμαστε μαζί σου για να μην έρθεις ποτέ μαζί μας! Μην αμελήσεις αυτό το μήνυμα!», υποστηρίζουν οι γυναίκες του Συλλόγου, στόχος των οποίων είναι κάθε νέα γυναίκα να μάθει να φροντίζει από νωρίς για την υγεία του στήθους της.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.