Σάββατο 20 Αυγούστου 2011

Περίπλους της Κρήτης με κανό για φιλανθρωπικό σκοπό

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Στο παλιό λιμάνι των Χανίων επέστρεψε χθες ο «αγγελιοφόρος» του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας και Απασχόλησης Ατόμων με Αναπηρία (Κ.Η.Φ.Α.Α.ΜΕ.Α.) Γιώργος Περράκης, ο οποίος πραγματοποίησε τον περίπλου της Κρήτης με κανό - καγιάκ.

Το ταξίδι του κράτησε έναν ολόκληρο μήνα και ο Γιώργος έστειλε σε όλη την Κρήτη το δικό του μήνυμα συμπαράστασης και υποστήριξης στο έργο του Κ.Η.Φ.Α.Α.ΜΕ.Α.

Τον τολμηρό κωπηλάτη υποδέχθηκαν λίγο μετά τις 7 το απόγευμα χθες γονείς και παιδιά του Κέντρου καθώς και οι αντιδήμαρχοι του Δήμου Χανίων Χρυσούλα Χατζηδάκη και Δημήτρης Λειψάκης.

Ο Γιώργος Περράκης σημείωσε, μεταξύ άλλων, μιλώντας στους δημοσιογράφους τη σημασία που έχει να υποστηριχθεί το έργο του Κ.Η.Φ.Α.Α.ΜΕ.Α. και να ολοκληρωθεί το νέο κτήριο, που θα φιλοξενήσει τα παιδιά του Κέντρου. «Αντιμετώπισα αρκετές δυσκολίες στο ταξίδι μου αλλά κατόρθωσα να φτάσω στους χρόνους μου», είπε ο Γιώργος για τα 830 ναυτικά μίλια που διέσχισε και πρόσθεσε ότι το εγχείρημά του μπορεί ήταν μεγάλο αλλά ο σκοπός του εγχειρήματος ήταν ακόμα μεγαλύτερος: «Το ταξίδι έγινε για να εξυπηρετηθεί ο σκοπός του Κ.Η.Φ.Α.Α.ΜΕ.Α. που είναι κάτι που μας αφορά όλους μας και πρέπει να φροντίσουμε όλοι να κάνουμε ό,τι μπορούμε».

Η πρόεδρος του Κ.Η.Φ.Α.Α.ΜΕ.Α., Νίκη Βελεγράκη, ανέφερε σχετικά: «Ευχαριστώ τον φίλο μας, τον φίλο του Κ.Η.Φ.Α.Α.ΜΕ.Α., τον Γιώργο Περράκη, γιατί κάνοντας κουπί αυτός -στην κυριολεξία- βοήθησε εμάς που κάνουμε κουπί μεταφορικά, να πραγματοποιήσουμε το όνειρό μας.

Η ευαισθητοποίηση του κόσμου είναι πάρα πολύ σημαντικό θέμα. Από αυτή την προσπάθεια δεν βγήκαν χρήματα αλλά τα χρήματα δεν είναι πάντα το πιο σημαντικό πράγμα. Το πιο σημαντικό πράγμα είναι να καταλαβαίνεις ότι ο άλλος είναι δίπλα σου και σε στηρίζει. Αυτό θέλουμε από τον κόσμο, αυτό έχουμε από τους Χανιώτες και ελπίζουμε να βάλουν 'πλάτη' τώρα πια όλοι οι Κρητικοί που έμαθαν για το Κ.Η.Φ.Α.Α.ΜΕ.Α.».

Η αντιδήμαρχος Χανίων Χρυσούλα Χατζηδάκη μιλώντας στα «Χ.Ν.» σημείωσε, μεταξύ άλλων, ότι «η παρουσία μας εδώ, εκπροσωπώντας τον Δήμο, είναι συμβολική και δηλώνει την πρόθεσή μας να συγχαρούμε και να υποστηρίξουμε τον συμπολίτη μας Γιώργο Περράκη αλλά και την κα Βελεγράκη στη σπουδαία προσπάθεια που κάνει». Η κα Χατζηδάκη πρόσθεσε ακόμα ότι την ερχόμενη Τετάρτη στο Δημοτικό Συμβούλιο θα ψηφιστεί ο Οργανισμός του Δήμου Χανίων και προβλέπεται, μεταξύ άλλων, στη Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής η ίδρυση Γραφείου Ατόμων με Αναπηρία (ΑμεΑ), ενώ, -συμπλήρωσε- στο υπό ίδρυση Γραφείο Εθελοντισμού έχουν ήδη προγραμματιστεί δράσεις, που αφορούν την υποστήριξη των ΑμεΑ και των οικογενειών τους.

Αναζήτηση χώρου για παιδική χαρά με όργανα για ΑμεΑ


Στο μεταξύ, σε αναζήτηση χώρου για την τοποθέτηση οργάνων για παιδιά με αναπηρία βρίσκεται από χθες ο Δήμος Χανίων.

Μετά από δημοσίευμα των «Χ.Ν.» για την έλλειψη μιας δημόσιας παιδικής χαράς, η οποία να διαθέτει όργανα για τα παιδιά με αναπηρία, η αντιδήμαρχος Χανίων Χρυσούλα Χατζηδάκη αναφέρθηκε στο θέμα, στο περιθώριο της χθεσινής εκδήλωσης - υποδοχής του κωπηλάτη Γιώργου Περράκη.

«Εντείνεται η προσπάθεια αναζητώντας έναν χώρο για να τοποθετήσουμε όργανα για τα παιδιά με αναπηρία και ήδη είπα στην κα Βελεγράκη ότι στον Καλαθά η κατασκήνωση διαθέτει 5 ειδικά όργανα. Σε συνεννόηση με τον πρόεδρο, κ. Καλογεράκη, με τον οποίο θα έρθουμε σε επαφή, σκοπεύουμε αφενός μεν στην κατασκηνωτική περίοδο να πάνε τα παιδιά για να έχουν μια διαδικασία ενσωμάτωσης και αφετέρου μετά από απόφαση του δημάρχου, κ. Σκουλάκη, να διαθέσουμε τον χώρο με τα όργανα για να πηγαίνουν οποιαδήποτε στιγμή θέλουν τα παιδιά. Η χιλιομετρική απόσταση είναι ένα θέμα -βέβαια- και γι’ αυτό θα συντονίσουμε τις προσπάθειές μας για να τοποθετήσουμε όργανα πιο κοντά στο κέντρο της πόλης».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.