Σάββατο 20 Αυγούστου 2011

Δεν βάζουμε μυαλό

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


• Από τις ελάχιστες υπηρεσίες της πόλης που προχώρησε στην κατασκευή ειδική ράμπας στην είσοδό της και η Αντιπεριφέρεια επι ημερών Νομαρχίας Γάσπαρου καθώς και ανελκυστήρα… Ειδική ράμπα που εξασφαλίζει την πρόσβαση σε ασθενείς αλλά και άτομα με ειδικές ανάγκες, στα γραφεία της υπηρεσίας, καταγράφοντας έτσι την ευαισθησία του Ιδρύματος.
• Από κοντά και η περιφερειακή Ενότητα που ενώ διαθέτει ανελκυστήρα, πάσχει από ράμπες
που θα τον κάνουν προσβάσιμο σε άτομα με αναπηρίες.
• Η κατάσταση στην πόλη, ωστόσο, δεν περιγράφεται. Έχει αναλογιστεί κανείς όμως πόσες δυσκολίες αντιμετωπίζει ένα άτομο με ειδικές ανάγκες σε ολόκληρη τη διαδρομή του, μέχρι να φθάσει στην πολυπόθητη ράμπα;
• Τα κατειλημμένα πεζοδρόμια από αυτοκίνητα, καρέκλες, τελάρα, μηχανάκια και εμπορεύματα, καθιστούν όνειρο άπιαστο τη ράμπα, σε όποια υπηρεσία τη διαθέτει, και τον τελικό προορισμό ανέφικτο.
• Ουσιαστικά, “δώρον άδωρον” η όποια ευαισθησία, αν δεν υπάρξει συνολική ευαισθητοποίηση, για ένα δικαίωμα αναφαίρετο των συμπολιτών μας με ειδικές ανάγκες.
• Αλλά υπάρχει όσο περίεργο και αν μας ακούγεται. Οι επιχειρηματίες της παραλιακής μετα τη σύσταση συλλόγου αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες και μάλιστα δυναμικές αφού ανάμεσα στις δράσεις τους είναι να επιβάλλουν στους συναδέλφους τους να τηρούν τη νομιμότητα και να αφήνουν διαδρόμους ώστε τα ΑμεΑ και να μπορούν να κυκλοφορούν και να απολαμβάνουν τις ομορφιές του λιμανιού και τις γεύσεις που προσφέρονται στα μαγαζιά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.