Πέμπτη 11 Αυγούστου 2011

Η ΔΕΗ κάλεσε την Αστυνομία για το κομμένο ρεύμα ανάπηρης

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Την Αστυνομία κάλεσε η διευθύντρια της ΔΕΗ στο Χαλάνδρι όταν μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ) και τοπικών φορέων έκαναν παράσταση διαμαρτυρίας για τη διακοπή ρεύματος σε άρρωστη, παραπληγική και ηλικιωμένη γυναίκα.

Η διακοπή του ρεύματος έγινε γιατί η ανάπηρη γυναίκα με το επίδομα της πείνας είχε - και έχει - μεγάλα έξοδα για υπηρεσίες Υγείας. Πριν από λίγες μέρες έγινε μια ρύθμιση, αλλά η ανάπηρη δεν μπορεί να πληρώσει ούτε και τις δόσεις.

Στη διάρκεια της χτεσινής παράστασης η διευθύντρια κωλυσιεργούσε για τη συνάντηση με την επιτροπή. Δέχτηκε να γίνει συνάντηση, όταν - μετά από πρόσκλησή της - ήρθε η Αστυνομία, την οποία οι συγκεντρωμένοι υποδέχτηκαν με τα συνθήματα: «Φτώχεια, ανεργία, τρομοκρατία, αυτή είναι των αστών η δικτατορία», «Η ΔΕΗ ανήκει στο λαό και όχι στο κεφάλαιο το πολυεθνικό» και «Εμπρός για τον Καιάδα ο ανταγωνισμός και όχι τα ΑμΕΑ και ο εργαζόμενος».

Οι εκπρόσωποι κατήγγειλαν την παρουσία της Αστυνομίας στη συνάντηση. Η διευθύντρια προκλητικά επέμενε στην τήρηση του νόμου, δηλώντας ταυτόχρονα και διαδηλώτρια της πλατείας Συντάγματος. Οι εκπρόσωποι κάλεσαν τους εργαζόμενους στη ΔΕΗ να αντιπαλέψουν την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, που είναι αυτή που πετσοκόβει τους μισθούς τους, αλλά και κόβει το ρεύμα σε ανάπηρους.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.