Τετάρτη 3 Αυγούστου 2011

Ο απολογισμός του Βερολίνου

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Οι Έλληνες κολυμβητές στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα αθλητών με αναπηρία που φιλοξενείται στο Βερολίνο έχουν ανεβάσει τον πήχη των… μεταλλίων πολύ ψηλά.


Τα «ελληνικά χρώματα», με τη καλή τους παρουσία πρόσθεσαν στη συλλογή τους τρία ακόμη ασημένια μετάλλια, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό μεταλλίων στα οκτώ καθώς έχουν κατακτήσει 7 ασημένια και 1 χάλκινο, μόλις δύο ημέρες πριν την ολοκλήρωση της διοργάνωσης.

Για τον Χρήστο Ταμπαξή και τον Αριστείδη Μακροδημήτρη ήταν το τρίτο τους μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, ενώ για τον «χάλκινο» Γιάννη Κωστάκη, παραολυμπιονίκη του 2004, μόλις το πρώτο.

Ο Ταμπαξής, μετά τα 50 και 200μ. ελεύθερο (S1), ανέβηκε στο βάθρο των νικητών και στα 100μ. ελεύθερο. Ο Βυρωνιώτης κολυμβητής στον τελικό του αγωνίσματος, κατέκτησε τη δεύτερη θέση πίσω από τον Ισραηλινό Μαμιστβάλοφ. Στον ίδιο τελικό, ο Αλέξανδρος Ταξιλδάρης κατετάγη 5ος με 3:54.33, ενώ ο Ανδρέας Κατσαρός 6ος με 4:08.65.

Επίσης, ο Αριστείδης Μακροδημήτρης κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στον τελικό των 100μ. με επίδοση 2:18.13 που εκτός από τη δεύτερη θέση, του χάρισε και ένα νέο πανελλήνιο ρεκόρ, αφού κατέρριψε την επίδοση που είχε πετύχει στον προκριματικό της διοργάνωσης (2:20.70).

Ωστόσο, ο Γιάννης Κωστάκης, κολυμβητής του συλλόγου Αετοί, εννέα χρόνια μετά το χάλκινο μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Αργεντινής και επτά μετά τους Παραολυμπιακούς της Αθήνας του 2004 κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στα 100μ. ελεύθερο (S3) σε χρόνο 1:42.91 και βρέθηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου των νικητών.

Τέλος, το πανελλήνιο ρεκόρ στα 100μ. πρόσθιο κατηγορίας SB4 συνέτριψε ο Αντώνης Τσαπατάκης. Ο κολυμβητής του συλλόγου Μεγαλόνησος στον τελικό του αγωνίσματος κατετάγη 5ος με επίδοση 1:47.69 που αποτελεί νέο πανελλήνιο ρεκόρ, με το προηγούμενο να είναι 2:15.73.

Όμως πανελλήνιο ρεκόρ σημείωσε και η ομάδα σκυταλοδρομίας 4x40 μικτή (20pt), αποτελούμενη από τους Νίκο Τσότρα, Αντώνη Τσαπατάκη, Παναγιώτη Χριστάκη και Ιωάννη Κωστάκη, καλύπτοντας την απόσταση σε 2:57.27, κατέκτησε την 4η θέση καταρρίπτοντας παράλληλα το πανελλήνιο ρεκόρ που ήταν 2:58.96.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.