Τετάρτη 3 Αυγούστου 2011

«Φορείς καρκίνου» οι γάτες;

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Μεταδίδουν παράσιτο που συνδέεται με καρκίνο του εγκεφάλου.

Ύποπτες για τη μετάδοση παράσιτου που προκαλεί καρκίνο στους ανθρώπους είναι οι γάτες σύμφωνα με γάλλους ερευνητές. Νέα επιστημονική έρευνα αναφέρει ότι τα κατοικίδια φιλοξενούν ένα παράσιτο στο στομάχι τους, το Toxoplasma gondii, το οποίο είναι ευρέως γνωστό ότι εάν μολύνει μία έγκυο γυναίκα υπάρχει κίνδυνος να «πλήξει» το έμβρυο. Τώρα συνδέουν το συγκεκριμένο παράσιτο με τον καρκίνο στον εγκέφαλο.

Άγνωστες παραμένουν οι αιτίες που προκαλούν τον καρκίνο του εγκεφάλου. Επιστήμονες του ερευνητικού ινστιτούτου CNRS στο Μονπελιέ συγκέντρωσαν στοιχεία για περιπτώσεις καρκίνου του εγκεφάλου σε ανθρώπους από όλο τον κόσμο και τα συνέκριναν με τα επίπεδα μολύνσεων από το παράσιτο Toxoplasma gondii.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι τα περισσότερα κρούσματα καρκίνου του εγκεφάλου εμφανίζονταν σε χώρες όπου επίσης είχε έντονη παρουσία το Toxoplasma gondii. Το παράσιτο έχει συνδεθεί με ανάπτυξη όγκων στον εγκέφαλο των ζώων αλλά και με διάφορες αρνητικές επιδράσεις στον εγκέφαλο του ανθρώπου που οδηγούν σε αλλαγές στην συμπεριφορά ακόμη και στη σχιζοφρένεια.

Οι ερευνητές τονίζουν ότι δεν υπάρχει ακόμη απόδειξη ότι το παράσιτο προκαλεί τον καρκίνο στους ανθρώπους και ότι πρέπει να γίνει περεταίρω διερεύνηση του ζητήματος. Σε περίπτωση επιβεβαίωσης θα πρέπει ασφαλώς να ληφθούν μέτρα προστασίας για τους ανθρώπους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.