Τρίτη 12 Ιουλίου 2011

Special Olympics: Αλόγιστη σπατάλη, κακοδιαχείριση, σκάνδαλα – Δικαίωση των διαμαρτυριών και καταγγελιών των ΕΣΑμεΑ & ΠΟΣΓΚΑμεΑ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Ακόμη δεν τελείωσαν οι «αγώνες» των SPECIAL OLYMPICS και οι διαμαρτυρίες και οι καταγγελίες της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ) και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Ατόμων με Αναπηρία (ΠΟΣΓΚΑμεΑ) για την οργάνωση στην Ελλάδα των Παγκόσμιων Αγώνων SPECIAL OLYMPICS αποτελεί κοινωνικό και οικονομικό σκάνδαλο η χρηματοδότηση από το δημόσιο Προϋπολογισμό 30 εκ. Ευρώ , ταυτόχρονα με τον κίνδυνο να κλείσουν εκατοντάδες κέντρα εκπαίδευσης κέντρα εκπαίδευσης και ημερήσιας φροντίδας με τους εκπαιδευτικούς των να μένουν απλήρωτοι εδώ και 6 μήνες και ματαίωσης των κατασκηνώσεων των παιδιών με αναπηρία λόγω έλλειψης χρηματοδότησης.
Τις τελευταίες μέρες στον ηλεκτρονικό και γραπτό τύπο Πανελλήνιας εμβέλειας δημοσιεύτηκαν οικονομικά στοιχεία τα οποία πραγματικά είναι εξωφρενικά τις δύσκολες ώρες που περνά ο Ελληνικός λαός και αποτελούν μεγάλα οικονομικά και κοινωνικά σκάνδαλα.
Η χρηματοδότηση του Ελληνικού Δημοσίου θα φθάσει τα 70 εκ. Ευρώ μαζί με τις χρηματοδοτήσεις ΔΕΚΟ και δημοσίων επιχειρήσεων και με τις ρήτρες που υπέγραψε η Ελληνική Κυβέρνηση (εκτός των ιδιωτικών χορηγιών) εν μέσω Μνημονίου (1ου) και Μεσοπρογράμματος που εξαθλιώνει το μεγαλύτερο μέρος των Ελλήνων με μειώσεις μισθών, με μειώσεις (κλοπή) συντάξεων, με χιλιάδες απολύσεις, με χιλιάδες κλεισμένα καταστήματα, με την ανεργία στο16,2% και των ΑμεΑ στο 90%, με κλείσιμο κέντρων εκπαίδευσης ΑμεΑ, με συρρίκνωση των λιγοστών δημοσίων ειδικών σχολείων, με το 89% των μαθητών με αναπηρία εκτός εκπαιδευτικού συστήματος.
Μ΄ αυτά τα χρήματα θα λειτουργούσαν απερίσπαστα τα προαναφερόμενα κέντρα και κατασκηνώσεις τουλάχιστον για μια πενταετία.
Σκάνδαλο πρώτου μεγέθους αποτελεί η Πρόεδρος της Επιτροπής διοργάνωσης των SO κ.Γιάννα Δεσποτοπούλου να ζητήσει άμεσα εκτός προϋπολογισμού 2,6 εκ Ευρώ για απρόβλεπτα έξοδα, να απαξιώσει να εμφανίσει τον πραγματικό Προϋπολογισμό με την αλαζονική απάντηση «αναφέρομαι κατ΄ ευθείαν στο γραφείο του Πρωθυπουργού», να διοργανώσει αδικαιολόγητα και προκλητικά πολυέξοδη έναρξη, να διαβιεί και να τρώει στα πολυτελή και χλιδάτα ξενοδοχεία των Αθηνών με τους εκλεχτούς «υψηλούς» προσκεκλημένους της, την ώρα που υπάρχουν καταγγελίες από συνοδούς και γονείς ότι υπάρχουν βασικές ελλείψεις στην διαβίωση και στην διατροφή των παιδιών.
Αποτελεί μέγα σκάνδαλο η αμοιβή του «εκλεκτού» υιού της κ Γιάννα Δεσποτοπούλου με 98.000 Ευρώ για την «προσφορά του» στην διοργάνωση.
Αποτελεί μέγα σκάνδαλο τα SPECIAL OLYMPICS να στοιχήσουν στην Ελλάδα 100.000 Ευρώ ενώ οι προηγούμενες διοργανώσεις να στοιχήσουν στην Σαγκάη 26.000 Ευρώ και στο Δουβλίνο 30.000 Ευρώ.
Αποτελεί μέγα κοινωνικό σκάνδαλο η δήλωση της κ. Γιάννας Δεσποτοπούλου ότι «μέσα από τον προϋπολογισμό της διοργάνωσης έχουν δημιουργηθεί χιλιάδες θέσεις εργασίας και η επένδυση έχει επιστρέψει στην ελληνική αγορά, με ταυτόχρονη μοναδική ευκαιρία προβολή της χώρας μας και ενίσχυση του τουρισμού», διότι ομολογεί εύλογα τον παραγματικό σκοπό των SO που είναι τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα και όχι τα μεγάλα οικονομικά, κοινωνικά, εργασιακά και εκπαιδευτικά προβλήματα των Ατόμων με αναπηρία, αφού ποτέ δεν τα έχει αναφέρει ούτε μία φορά.
Θα αποτελεί μέγα σκάνδαλο αν μετά το πέρας των SO δεν αποδώσει η κ. Δεσποτοπούλου αναλυτικά τον απολογισμό και τις δαπάνες των SO που χρεώθηκε ο Ελληνικός λαός γι΄αυτήν την χλιδάτη πολυτελή διοργάνωση που αποτελεί κοσμικό γεγονός και όχι ΑΓΩΝΕΣ, αφού τα SO είναι ένα κοινό Σωματείο μη κερδοσκοπικό και δεν είναι μέλος καμίας θεσμοθετημένης Διεθνούς η Ελληνικής Ομοσπονδίας ( Εθνική Επιτροπή Ολυμπιακών Αγώνων, Εθνική Επιτροπή Παραολυμπιακων Αγώνων).



Αποτέλεσμα των προαναγραφόμενων ήταν:

1. Η παραίτηση του Περιφερειάρχη Αττικής Γιάννη Σγουρού από την Επιτροπή διοργάνωσης των SO υπό τον φόβο κακοδιαχείρισης της κ.Προέδρου.
2. Η καταγγελία του Προέδρου της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας κ. Ισόδωρου Κούβελου για την βάναυση παραποίηση του Παναθηναϊκού Σταδίου.
3. Η καταγγελία του Προέδρου της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής κ. Σπύρου Καπράλου για τις μεταλλικές κατασκευές μπροστά στο Καλλιμάρμαρο τις οποίες χαρακτηρίζει ως απερίγραπτο κιτς σκηνικό που παραπέμπει σε ρωμαϊκές φιέστες, έξω από κάθε λογική σχέση με τον Ελληνικό πολιτισμό αλλά και το ολυμπιακό ιδεώδες, καλώντας παράλληλα τα μέλη της Ολυμπιακής Επιτροπής να απέχουν από τις τελετές αυτές για να μην νομιμοποιηθεί η βεβήλωση του ιστορικού αυτού χώρου.
4. Η καταγγελία του Προέδρου της Παραολυμπιακής Επιτροπής κ. Γιώργου Φουντουλάκη ότι τα SO δεν ανήκουν στην Επιτροπή και για κατασπατάληση του δημίου χρήματος την ώρα που τα ΑμεΑ δεινοπαθούν οικονομικά και τα Κέντρα των ΑμεΑ να κλείνουν.
5. Τέλος η καταγγελία του Προέδρου της Επιτροπής Φιλάθλου Ιδιότητας κ. Πέτρου Λέρου για τον σκοπό και την διοργάνωση των SO.

Υπάρχουν και πολλές άλλες μαρτυρίες για το σκάνδαλο της διοργάνωσης των Παγκόσμιων Αγώνων Special Olympics , που θα έπρεπε να μην πραγματοποιηθούν όπως πρόσφατα οι Μεσογειακοί αγώνες και οι Παγκόσμιοι Αγώνες των Κωφών που είναι υπό ματαίωση, γι αυτό η Ελληνική Πολιτεία πρέπει άμεσα να παρέμβει για τον έλεγχο και τον καταμερισμό ευθυνών όπου υπάρχουν κακοδιαχείριση και αδικαιολόγητη σπατάλη εις βάρος των σημερινών οικονομικών προβλημάτων της χώρας και κυρίως εκτροπή του σκοπού διοργάνωσης των αγώνων για τα παιδιά με νοητική αναπηρία (και όχι υστέρηση) που μέχρι σήμερα δεν την είδαμε.

Σπύρος Ζουμπουλίδης
Μέλος Γ.Σ Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία
Α/πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδία Συλλόγων Γονέων ΑμεΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.