Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011

Καθαρές κι έτοιμες για τους λουόμενους οι ακτές των Ελευθερών κατά τον αρμόδιο αντιδήμαρχο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Την πεποίθηση πως οι ακτές της Δημοτικής Ενότητας Ελευθερών είναι έτοιμες από κάθε άποψη να υποδεχθούν το μεγάλο κύμα τουριστών μιας και πλέον διανύουμε τις πρώτες ημέρες του Ιουλίου εκφράζει ο αρμόδιος τοπικός αντιδήμαρχος Ελευθερών Χαράλαμπος Κετικίδης. Σε ότι αφορά τις αρμοδιότητες της Δημοτικής Ενότητας ο αντιδήμαρχος δηλώνει πλήρη ετοιμότητα επισημαίνοντας πως όσα προβλέπονται από το νόμο αλλά και οι υποχρεώσεις του δήμου για τις ακτές που έχουν βραβευτεί με γαλάζια σημαία έχουν ικανοποιηθεί στο έπακρο.

«Όλες οι ακτές της αρμοδιότητας μας έχουν έγκαιρα καθαριστεί. Εδώ και ένα δεκαήμερο. Τα προβλεπόμενα έχουν γίνει και είναι από κάθε άποψη έτοιμες να υποδεχτούν τους επισκέπτες. Κάτι βέβαια που ήδη γίνεται» σημείωσε σε σχετικές του δηλώσεις ο κ. Κετικίδης.

Ιδιαίτερο βάρος έχει δοθεί στις ακτές που έχουν βραβευτεί με Γαλάζια Σημαία και φέτος (όλες οι γνωστές ακτές των Ελευθερών) καθώς οι αρμόδιοι έχουν διαπιστώσει πως οι τουρίστες και ιδιαίτερα οι ξένοι δίνουν μεγάλη σημασία στην καλή οργάνωση των παραλιών και επιλέγουν για τις βουτιές τους τις βραβευμένες ακτές. «Δεν έχουν και άδικο» σημειώνει ο αντιδήμαρχος κ. Κετικίδης ο οποίος επεσήμανε πως οι σημαίες και οι ειδικοί επεξηγηματικοί πίνακες έχουν ήδη τοποθετηθεί ενώ έχουν γίνει και όλες οι απαραίτητες εργασίες σε ντουζιέρες, τουαλέτες και έργα προσβασιμότητας ατόμων με αναπηρία, όπως άλλωστε προβλέπει και ο θεσμός των Γαλάζιων Σημαιών…

Λιγοστό προσωπικό

Ο δήμος Παγγαίου έχει ωστόσο δύο σημαντικά προβλήματα να αντιμετωπίσει την φετινή καλοκαιρινή περίοδο. Το υψηλό κόστος αλλά και την έλλειψη προσωπικού. Έτσι εύκολα καταλαβαίνει κανείς πως δεν μιλάμε για μια υπόθεση ρουτίνας, όπως κάποιοι θα χαρακτήριζαν την όλη προετοιμασία που γινόταν τα προηγούμενα χρόνια.

Σύμφωνα με τον κ. Κετικίδη ο δήμος καλείται να αντεπεξέλθει στις υποχρεώσεις του με μόνο 40 έκτακτους υπαλλήλους. Το αξιοσημείωτο είναι πως σύμφωνα με πληροφορίες, πέρυσι ο δήμος Ελευθερών χρησιμοποιούσε για το σκοπό αυτό 100 και πλέον άτομα…

Τα σκουπίδια…

Το μέγα θέμα των τελευταίων ημερών ήταν η κατάσταση που παρουσίαζαν οι κάδοι σε πολλά σημεία της παραλιακής ζώνης. Τα προβλήματα φαίνεται πως αργά αλλά σταθερά αντιμετωπίζονται καθώς η υπηρεσία καταβάλλει μεγάλες προσπάθειες προκειμένου οι επισκέπτες των ακτών να μην έρχονται αντιμέτωποι με εικόνες που δεν αρμόζουν σε μια τουριστική περιοχή. Σημειώνεται δε πως ο δήμος προχωρά κανονικά και στον καθαρισμό της παλιάς Εθνικής Οδού της παραλίας όπου τους τελευταίους μήνες η εικόνα των κάδων ήταν κάτι παραπάνω από απογοητευτική.

«Αλλάξαμε τα δρομολόγια, προσθέσαμε επιπλέον προσωπικό που εργάζεται και απογεύματα και Σαββατοκύριακα και έτσι προβλήματα με τα σκουπίδια και τους κάδους δεν έχουμε. Να καταλάβει ωστόσο και ο κόσμος πως διανύουμε μια κρίσιμη περίοδο. Δεν είναι όλα τόσο εύκολα όπως παλιά. Δεν γίνεται εξάλλου να τα περιμένουμε όλα από το δήμο» σημειώνει ο κ. Κετικίδης επισημαίνοντας ωστόσο πως υπάρχουν όντως κάποια μεμονωμένα περιστατικά τα οποία ωστόσο είναι ανάξια σχολιασμού αφού σύμφωνα με τον ίδιο γίνονται απλά για αντιπολιτευτικούς λόγους. «Στο κάτω κάτω όταν υπάρχει ένα πρόβλημα όπως αυτό κάθεσαι να το συζητήσεις με στόχο να το λύσεις. Δεν το αναδεικνύεις κάνοντας κακό στον τόπο σου. Εμείς προσπαθούμε και δουλεύουμε από τα χαράματα και χωρίς ωράριο για το καλό όλων» σημείωσε ο αντιδήμαρχος. 

Γιάννης ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.