Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011

Ανθούν...οι εταιρείες ζητιάνων

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Από τα χαράματα πιάνουν «δουλειά» στη Ρόδο οι… εταιρίες των επαιτών, προκειμένου να διασφαλίσουν έτσι τα καίρια πόστα τους που θα τους επιτρέψουν ένα καλύτερο μεροκάματο.

Παλιά Πόλη, έξοδος λιμανιού, κεντρικές διασταυρώσεις στην Εθνικής Αντιστάσεως, στην Κ. Παλαιολόγου, καθώς επίσης στον κόμβο των Κοσκινού και τράπεζες στο κέντρο της πόλης μας, αποτελούν τα καίρια πόστα των επαιτών στο νησί μας.

Τα… καραβάνια των επαιτών που τις τελευταίες εβδομάδες ήρθαν στο νησί μας, έχουν… εγκατασταθεί στα σημεία αυτά, καταγράφοντας έτσι τριτοκοσμικές εικόνες στα μάτια χιλιάδων ξένων και Ελλήνων τουριστών που βρίσκονται στη Ρόδο για τις διακοπές τους αυτή την εποχή.

Οι αρμόδιες αστυνομικές αρχές, έχουν αυξήσει το τελευταίο χρονικό διάστημα τις συλλήψεις τα επαιτών αυτών σε πολλές από τις περιοχές του νησιού μας συλλαμβάνοντας πάρα πολλούς (μεταξύ των οποίων και ανήλικους) από διάφορα σημεία της πόλης μας, αλλά το κακό φαίνεται ότι δεν περιορίζεται ούτε στο ελάχιστο.

Την επόμενη μέρα και αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία παραπομπής τους στην δικαιοσύνη, τα ίδια άτομα βρίσκονται και πάλι στα ίδια σημεία, δημιουργώντας έτσι αντίστοιχες τριτοκοσμικές καταστάσεις,

ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΣΤΑΚΤΟΙ – ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΑ
Στα άτομα αυτά, η κύρια πλειοψηφία τους είναι αλλοδαποί και έρχονται στην Ελλάδα και στην περιοχή μας, ειδικά τους θερινούς μήνες, υπολογίζοντας σε αντίστοιχα οφέλη από την τουριστική κίνηση του καλοκαιριού.

Τα κυκλώματα των επαιτών, αξίζει να σημειωθεί ότι είναι αδίστακτα και ότι χρησιμοποιούν κυρίως ανθρώπους με κινητική αναπηρία για να επαιτούν από τους συμπολίτες και τους επισκέπτες μας. Ακόμα χειρότερα, τα κυκλώματα αυτά δεν διστάζουν να χρησιμοποιήσουν και παιδιά ακόμα και μικρής ηλικίας (νεογνά) τα οποία περιφέρουν από το πρωί μέχρι το βράδυ μέσα σε αντίξοες καιρικές συνθήκες για να προκαλέσουν έτσι την ελεημοσύνη του κόσμου.

Η κατάσταση έχει φθάσει στο απροχώρητο, αφού οι εικόνες της ντροπής και της αθλιότητας αυτής, προσβάλλουν, εξευτελίζουν και υποβαθμίζουν την γενικότερη τουριστική εικόνα στην περιοχή μας, δίνοντας έτσι εντύπωση, τριτοκοσμικής πόλης.

Η Παλιά Πόλη επίσης, τόσο στις εισόδους της όσο και σε όλη της την έκταση, κυριεύεται τόσο τις πρωινές όσο και τις βραδινές ώρες από διάφορους τέτοιους «επισκέπτες» οι οποίοι φθάνουν στο σημείο να εισέρχονται όχι μόνο σε καφετέριες και εστιατόρια, αλλά και σε εμπορικά καταστήματα στα οποία βρίσκονται εκείνη την ώρα επισκέπτες –πελάτες, επιχειρώντας έτσι να τους πουλήσουν κάθε λογής αντικείμενα που έχουν μαζί τους!

Οι περισσότεροι από αυτούς, είναι εφοδιασμένοι με… ιατρικές γνωματεύσεις, με έγγραφα που προσδιορίζουν τις παθήσεις τους, τα οποία βέβαια φροντίζουν να επιδεικνύουν σε κάθε περίπτωση.

Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει, ούτε το περιεχόμενο, αλλά ούτε και την πάθηση. Στις περισσότερες περιπτώσεις είναι πραγματικά περιστατικά, τα οποία όμως οι ίδιοι ή κάποιοι συγγενείς τους, εκμεταλλεύονται στο έπακρο για να αποκομίσουν χρηματικά και άλλα οφέλη.

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΠΑΙΤΕΙΑ
Άλλοι, πιο… εξειδικευμένοι στο είδος, την τελευταία τριετία έρχονται στη Ρόδο εφοδιασμένοι με ειδικές κάρτες στις οποίες αναφέρεται σε δύο ή ακόμα και σε τρεις γλώσσες, η πάθησή τους, το ιστορικό τους και βέβαια, το… ακριβές ποσό που οφείλουν να καταβάλλουν όσοι από τους επισκέπτες θελήσουν να βοηθήσουν, αγοράζοντας συμβολικά κάτι από την πραμάτεια τους.

Συνήθως, τα αντικείμενα αυτά, είναι αναπτήρες, στυλό, χαρτομάντηλα, σετ ραπτικής και διάφορα άλλα αντικείμενα που κυκλοφορούν και στο κοινό εμπόριο.

Καταγγελίες που έχουν γίνει κατά καιρούς, αναφέρουν πάντως, ότι τα τελευταία χρόνια γίνονται στην κυριολεξία «μάχες» μεταξύ των διεκδικητών συγκεκριμένων περιοχών στην Παλιά Πόλη αλλά και στο εμπορικό κέντρο της Ρόδου, για το ποιοι θα… επικρατήσουν στα συγκεκριμένα «πόστα».

«Τα παιδιά των φαναριών», για τα οποία πλέον η εκμετάλλευση από τις οικογένειές τους και τα υπόλοιπα κυκλώματα, έχει ξεπεράσει πλέον εδώ και πολύ καιρό κάθε προηγούμενο, οι αρμόδιες αστυνομικές αρχές κλιμακώνουν τις τελευταίες εβδομάδες, σειρά επιχειρήσεων για να μπορέσουν έτσι να «μετριάσουν» το κακό, αλλά ωστόσο μόλις οι αστυνομικοί αποχωρήσουν από το σημείο που ελέγχουν, εμφανίζονται μέσα σε ελάχιστα λεπτά, διαδραματίζοντας έτσι έναν καθημερινό κλεφτοπόλεμο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.