Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011

Εκπαίδευση Κινητικά Αναπήρων από Εκπαιδευτές με Αναπηρία

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Το 5ο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «Άλλη Όψη» για ανθρώπους με τετραπληγία ή παραπληγία λόγω βλάβης στο νωτιαίο μυελό, και ανθρώπους με Ακρωτηριασμό θα διεξαχθεί από 2 ως και 15 Ιουλίου 2011 στο Αθλητικό Κέντρο Δήμου Κολινδρού. Το μη κερδοσκοπικό σωματείο «Άλλη Όψη» www.alli-opsi.gr οργανώνει για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά το μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα.

Συμμετέχοντες με κινητική αναπηρία από όλες τις γωνιές της Ελλάδας και της Κύπρου θα συναντηθούν για άλλη μια φορά με τους εκπαιδευτές της Άλλης Όψης για να ανταλλάξουν εμπειρίες και απόψεις για θέματα αυτονομίας. Βασική ιδιαιτερότητα του προγράμματος είναι ότι η εκπαίδευση πραγματοποιείται από εκπαιδευτές με αναπηρία.

Μεταξύ άλλων, οι συμμετέχοντες με αναπηρία εξασκούνται σε τεχνικές χειρισμού του αναπηρικού τους καθίσματος, δοκιμάζουν και μαθαίνουν νέα «κόλπα» για να γίνουν πιο αυτόνομοι στις καθημερινές τους ανάγκες, δοκιμάζουν νέες δραστηριότητες και αθλήματα, έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν και να ανταλλάζουν εμπειρίες με εκπαιδευτές με παρόμοιο είδος αναπηρίας.

Δέκα ημέρες γεμάτες δραστηριότητες, νέες εμπειρίες, με πολύ ενέργεια και ένταση! Δέκα ημέρες σε έναν απόλυτα προσπελάσιμο χώρο με άρτιο επίπεδο υποδομών και κατάλληλο επίπεδο ανέσεων. Εκμάθηση τεχνικών, μπάσκετ και ράγκμπι με αμαξίδιο, γουρούνες, ιππασία, μποξ, τένις, κολύμβηση, τρίτροχα χειρήλατα, και πολλά άλλα.

Με την υποστήριξη του Δήμου Πύδνας Κολινδρού

Για περισσότερες πληροφορίες
Internet: www.alli-opsi.gr

E-mail: info@alli-opsi.gr
Τηλέφωνα: 6944623331 Χρυσοβέργης Παναγιώτης,
6977768349 Μαργαρίτα Γεωργίου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.