Σάββατο 9 Ιουλίου 2011

Θεσσαλονίκη: Με ένα ακόμη ταξί ενισχύθηκε ο στόλος των οχημάτων για τη μεταφορά των ατόμων με κινητικά προβλήματα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.



Με ένα ακόμη ταξί ενισχύθηκε ο στόλος των οχημάτων για τη μεταφορά των ατόμων με κινητικά προβλήματα στη Θεσσαλονίκη. Ωστόσο οι ανάγκες παραμένουν μεγάλες και οι εκπρόσωποι των Συλλόγων των ΑμΕΑ υπογραμμίζουν ότι κάθε όχημα που προστίθεται στο υπάρχον δυναμικό συμβάλλει στην καλύτερη μετακίνηση των ανθρώπων με αναπηρία.

Τα ταξί του Συνεταιρισμού Ραδιοταξί Θεσσαλονίκης «Αλφα - Λευκός Πύργος», παρουσιάστηκε σε εκδήλωση που έγινε στον προαύλιο χώρο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, παρουσία του τέως υφυπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Σπύρου Βούγια, του Αναπληρωτή Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Διον. Ψωμιάδη, του εν αργία Περιφερειάρχη Κ. Μακεδονίας Παναγιώτη Ψωμιάδη, του προέδρου του Συνεταιρισμού Ραδιοταξί Αθ. Μαυρίδη και του προέδρου του Παραρτήματος Θεσσαλονίκης του Πανελληνίου Συλλόγου Παραπληγικών Ελλάδος Γιώργου Αυγουστίδη. Η συγκεκριμένη υπηρεσία λειτουργεί από σήμερα σε 24ωρη βάση μετά από τηλεφωνική ειδοποίηση στον αριθμό 18300.

«Αυτή τη στιγμή κυκλοφορούν στη Θεσσαλονίκη τρία ταξί που λειτουργούν υπό την εποπτεία του Συλλόγου Παραπληγικών Ελλάδος. Το ταξί που εγκαινιάστηκε σήμερα είναι το τέταρτο, όμως την ευθύνη λειτουργίας του έχει ο συνεταιρισμός ραδιοταξί. Εξάλλου, τα άτομα με κινητικά προβλήματα χρησιμοποιούν τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ που διαθέτουν τις ειδικές ράμπες για την επιβίβαση και αποβίβασή τους αλλά και την υπηρεσία «από πόρτα σε πόρτα» του οργανισμού, η οποία διαθέτει τρία αυτοκίνητα. Επιπλέον, δύο οχήματα του Δήμου Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο του προγράμματος «Αινείας» μετακινούν άτομα με αμαξίδια εντός του πολεοδομικού συγκροτήματος» σημειώνει ο κ. Αυγουστίδης.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, υπογραμμίζει ότι όλα τα παραπάνω δεν επαρκούν καθώς τα άτομα που μετακινούνται με αμαξίδια χρειάζεται να περιμένουν πολλές ώρες μέχρι να φτάσει σε αυτά κάποιο όχημα. «Οποιαδήποτε προσπάθεια προς την κατεύθυνση εξασφάλισης επιπλέον οχημάτων είναι θετική καθώς τα άτομα με κινητικές αναπηρίες χρειάζονται οπωσδήποτε κάποιο τρόπο μετακίνησης προς τη δουλειά τους, τα νοσοκομεία, τη διασκέδαση, το σχολείο, τις επιτροπές του ΙΚΑ», σημειώνει χαρακτηριστικά.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.