Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

Ξεκίνησε η υποβολή των αιτήσεων για τις εγγραφές παιδιών με αναπηρία στους δημόσιους σταθμούς

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.
Η διαδικασία ολοκληρώνεται στις 11 Ιουλίου




Oι μητέρες παιδιών με αναπηρία καλούνται από τις 20 του τρέχοντος μηνός ως και τις 11 Ιουλίου να υποβάλλουν αίτηση εγγραφής των παιδιών τους σε Σταθμούς και Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης παιδιών με αναπηρία (Κ.Δ.ΑΠ. ΜΕ.Α.) στις αρμόδιες διευθύνσεις του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.

Ο Φάκελος της Πρόσκλησης (ήτοι η Πρόσκληση, η «Αίτηση Συμμετοχής - Δήλωση μητέρων και το Έντυπο υποβολής ένστασης μητέρων») διατίθεται και ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας www.eetaa.gr , καθώς επίσης και μέσω της ιστοσελίδας της Εθνικής Συνομοσπονδίας ΑμεΑ (www.esaea.gr).

Από πλευράς ΕΣΑμεΑ, επισημαίνονται προς τις ενδιαφερόμενες μητέρες τα εξής:

- Για τις μητέρες που επιθυμούν να εγγράψουν τα τέκνα τους σε Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία (ΚΔΑΠ-ΜΕΑ), καθώς και στα Τμήματα ΑΜΕΑ των Βρεφονηπιακών Σταθμών Ολοκληρωμένης Φροντίδας, δεν τίθεται καμία απολύτως προϋπόθεση. Μπορούν να συμμετέχουν ανεξάρτητα από την εργασιακή, κοινωνικοοικονομική ή άλλη κατάστασή τους. Ακόμη και οι μητέρες που είναι τακτικοί υπάλληλοι Δημοσίου, ΝΠΔΔ και ΟΤΑ (α΄ και β΄ βαθμού) και οι οποίες επιθυμούν να εγγράψουν τα τέκνα τους σε Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία (ΚΔΑΠ - ΜΕΑ), καθώς και στα Τμήματα ΑΜΕΑ των Βρεφονηπιακών Σταθμών Ολοκληρωμένης Φροντίδας, μπορούν να υποβάλλουν αίτηση.

- Στην Πρόσκληση ενδιαφέροντος πριμοδοτούνται τόσο οι μητέρες (καθώς και οι ανάδοχες μητέρες) με ποσοστό αναπηρίας 35% και άνω, όσο και οι μητέρες (καθώς και οι ανάδοχες μητέρες) που είτε έχουν παιδιά με ποσοστό αναπηρίας 35% και άνω, είτε σύζυγο με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω.

“Όσον αφορά στην αναλυτική περιγραφή των προϋποθέσεων συμμετοχής, των δικαιολογητικών που απαιτούνται, του τρόπου αξιολόγησης των αιτήσεων (μοριοδότηση) και του τρόπου υποβολής των Αιτήσεων Συμμετοχής – Δηλώσεων”, εξηγεί η συνομοσπονδία απευθυνόμενη συμβουλευτικά στις ενδιαφερόμενες μητέρες, “παρακαλούμε όπως συμβουλευτείτε τη σχετική Πρόσκληση για αποφυγή οποιουδήποτε σφάλματος”.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.