Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

Φως στο τούνελ για τους επιτυχόντες του Ν2643

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.
Επίκειται ψήφιση τροπολογίας που επιταχύνει τον διορισμό τους μέχρι τέλος Ιουλίου




Μετά τις αντιδράσεις επιτυχόντων με αναπηρία της τελευταίας προκήρυξης του προστατευτικού Ν 2643, σχετική τροπολογία σε υπό ψήφιση σχέδιο νόμου (αναμένεται να έχει ψηφιστεί μέχρι το τέλος Ιουλίου) μοιάζει να δίνει τέλος στην αγωνία των επιτυχόντων ανοίγοντάς τον δρόμο για την τοποθέτησή τους σε θέσεις εργασίας του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα.

Στο υπό ψήφιση σχέδιο νόμου απαντώνται ένα προς ένα τα κρίσιμα ερωτηματικά των επιτυχόντων όπως περιεκτικά μέσω της σελίδας είχαν διατυπωθεί από τη νομικό (και επιτυχούσα) Π. Παπανικολάου. Εχοντας υπόψη την αγωνία των επιτυχόντων δημοσιεύουμε τη σχετική τροπολογία για το Ν2643 που επιλύει το θέμα (αν και όταν ψηφιστεί) της τοποθέτησής τους σε θέσεις εργασίας. Πρόκειται για το άρθρο 90 του υπό ψήφιση σχεδίου νόμου, σύμφωνα με το οποίο:

α. Οι αρμοδιότητες σχετικά με την απασχόληση προσώπων ειδικών κατηγοριών, κατά τις ρυθμίσεις του ν.2643/1998 (ΦΕΚ 220 Α') εξακολουθούν να ασκούνται μέχρι την πλήρη ολοκλήρωση των διαδικασιών περαίωσης των εκκρεμών υποθέσεων κατά τη δημοσίευση του ν.3852/2010, από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.

β. Πράξεις που έχουν εκδοθεί κατ' εφαρμογή των διατάξεων του ν.2643/1998 από την 1/1/2011 μέχρι την ψήφιση του παρόντος (νόμου) είναι νόμιμες και παράγουν έννομα αποτελέσματα.

γ. Οι Αποκεντρωμένες Διοικήσεις είναι αρμόδιες για πράξεις που ασκούνται από τους εποπτευόμενους Οργανισμούς του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και αφορούν την εφαρμογή των διατάξεων του ν.2643/1998 για την προκήρυξη θέσεων εργασίας των προστατευομένων από το νόμο αυτό ατόμων στο δημόσιο τομέα, Ν.Π.Δ.Δ., Ο.Τ.Α. και στον ιδιωτικό τομέα, δημόσιες επιχειρήσεις και οργανισμούς.

δ. Εξακολουθούν να ασκούνται οι παρακάτω αρμοδιότητες του Τμήματος για την κοινωνική προστασία και αποκατάσταση ατόμων ειδικών κατηγοριών της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης :

Η μέριμνα για την υποχρεωτική τοποθέτηση ατόμων ειδικών κατηγοριών σε θέσεις εργασίας, η ρύθμιση θεμάτων που αφορούν την απασχόληση τους καθώς και ο συντονισμός των ενεργειών που αποσκοπούν στην αποκατάσταση τους.

Η διατύπωση προτάσεων για την αποτελεσματικότερη εφαρμογή του νομικού πλαισίου που διέπει τα άτομα ειδικών κατηγοριών.

Η διοικητική στήριξη της Κεντρικής Επιτροπής Εποπτείας και Συντονισμού Εφαρμογής του ν.2643/1998 (που συστήθηκε με την παρ. 15 του άρθρου 31 του ν.2956/2001).

Η έκδοση Υπουργικών Αποφάσεων σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις του ν.2643/1998 και του ν.2956/2001, όπως ισχύουν σήμερα, αναφορικά με τις αρμοδιότητες του τμήματος.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.