Κυριακή 15 Μαΐου 2011

''Η δραστηριοποίηση των οικογενειών για ένταξη και ενσωμάτωση των ατόμων με νοητική αναπηρία στην κοινωνία''

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Πραγματοποιείται από σήμερα και μέχρι το ερχόμενο Σάββατο, στη Λάρνακα, το συνέδριο που διοργανώνει κάθε χρόνο η Ευρωπαϊκή οργάνωση Inclusion Europe με θέμα ''Η δραστηριοποίηση των οικογενειών για ένταξη και ενσωμάτωση των ατόμων με νοητική αναπηρία στην κοινωνία''.


Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Παγκύπριου Συνδέσμου Ατόμων με νοητικές αναπηρίες Κωνσταντίνο Εφραίμ στόχος του συνεδρίου είναι η ανάλυση θεμάτων και η παρουσίαση πρακτικών μέτρων για την ενσωμάτωση των ατόμων με νοητική αναπηρία στην κοινωνία.

Χαιρετισμό στο συνέδριο απηύθυνε η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Σωτηρούλα Χαραλάμπους η οποία σε δηλώσεις της ανέφερε ότι η Κύπρος έχει καταστεί μια χώρα που έχει αναβαθμίσει το επίπεδο της πολιτικής δέσμευσης αλλά και της δέσμευσης όλων των φορέων αναφορικά με την υλοποίηση δράσεων που θα ενσωματώσουν τα άτομα με οποιασδήποτε μορφής αναπηρία στο κοινωνικό γίγνεσθαι.

Μέσα στο πλαίσιο αυτό είναι, ανέφερε, που εργαζόμαστε μέσα από μια σειρά πολιτικών παρεμβάσεων όπως το νόμο για την ποσόστωση για τα άτομα με αναπηρίες και την δημιουργία ξεχωριστού τμήματος στο υπουργείο εργασίας για τα άτομα με αναπηρίες έτσι ώστε να αναβαθμίσουμε την ποιότητα ζωή τους. Στο συνέδριο, που πραγματοποιείται για πρώτη φορά στη Κύπρο και συνδιοργανώνει ο παγκύπριος Σύνδεσμος Γονέων Καθυστερημένων Ατόμων, συμμετέχουν σύνεδροι από 40 χώρες του εξωτερικού.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.