Τρίτη 24 Μαΐου 2011

Η αποφασισμένη «νέα γενιά» των εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.
Καλούν γονείς ΑμεΑ, εκπαιδευτικούς και αναπηρικούς φορείς να πολεμήσουν ενάντια στον εκφυλισμό της ειδικής αγωγής


"Απαιτείται συλλογική δράση και καθολική συστράτευση" τονίζει η νέα γενιά εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής."Απαιτείται συλλογική δράση και καθολική συστράτευση" τονίζει η νέα γενιά εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής.
Κάλεσμα προς όλους τους εμπλεκόμενους φορείς – συλλόγους γονέων, αναπηρικά σωματεία, συλλόγους εκπαιδευτικών, ΔΟΕ – απευθύνουν οι σύλλογοι αποφοίτων ειδικής αγωγής Θεσσαλίας και Μακεδονίας, ζητώντας την συστράτευσή τους ενάντια στα κατ’ ονομα επιμορφωτικά προγράμματα Παράλληλης Στήριξης που υλοποιούνται τον τελευτίο χρόνο μέσω ΕΣΠΑ και όχι μόνο...

Οι δύο σύλλογοι που εκπροσωπούν τις νέες γενιές εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής δείχνουν αμετακίνητοι στην απόφασή τους να “πολεμήσουν” ενάντια στις μέσω ΕΣΠΑ διαδικασίες εκφυλισμού της ειδικής αγωγής , τις οποίες χαρακτηρίζουν “μεθόδευση ανάλογη με τα λεγόμενα σεμινάρια της «ντροπής» των 400 ωρών”. “Είμαστε διατεθιμένοι να φτάσουμε ως τα άκρα” τονίζουν χαρακτηριστικά. Και εξηγούν: “Ως εκπαιδευτικοί Ειδικής Αγωγής δε δεχόμαστε ότι μπορεί να καταργηθεί ο κλάδος μας μέσα από ένα σεμινάριο κάποιων ωρών ή από έναν χρόνο προϋπηρεσία στην Ειδική Αγωγή (χωρίς κανένα τυπικό προσόν, με μια επιμόρφωση 70 ωρών που μάλιστα δεν έγινε, όπως το παραδέχεται και το ίδιο το υπουργείο). Είμαστε κάθετα αντίθετοι με το ΕΣΠΑ, σε όλες του τις διαστάσεις, αμφισβητούμε κάθτα ως παιδαγωγικά απαράδεκτο να «στηρίζεται» ένας μαθητής με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες από μη εξειδικευμένο προσωπικό”.

Αναφορικά με τον ΑΣΕΠ Ειδικής Αγωγής που εδώ και μήνες αναμένεται, η νέα γενιά εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής αρνείται να δεχτεί το ... τυπικό πινγκ πονγκ ευθυνών (το υπουργείο παιδείας τους διαβεβαίωσε ότι από πλευράς του έγιναν όλες οι απαραίτητες ενέργειες, όμως ο διαγωνισμός ΑΣΕΠ ... πάγωσε από το υπουργείο εσωτερικών). “Ακούσαμε ακριβώς αυτό που περιμέναμε” σχολιάζει σκωπτικά το “συντονιστικό” των συλλόγων Θεσσαλίας και Μακεδονίας. Η αδιέξοδη λογική, άλλωστε, της υπουργικής επιχειρηματολογίας είναι αυταπόδεικτη. Διότι: Το ίδιο υπουργείο (παιδείας) που επιρρίπτει την ευθύνη για τη μη διεξαγωγή του ΑΣΕΠ στο υπουργείο εσωτερικών, αρνείται παράλληλα να κάνει διορισμούς με βάση την ... αιωνόβια προϋπηρεσία (κάποιοι εκπαιδευτικοί έχουν κλείσει έως και 70μηνο!) επικαλούμενο την μη διενέργεια ΑΣΕΠ! Μονά - ζυγά δικά τους, παραπομπή της όποιας πιθανότητας διορισμού στο διηνεκές...

Οι απόφοιτοι ειδικής αγωγής Θεσαλίας και Μακεδονίας δεν δείχνουν διατεθιμένοι να “καταθέσουν τα όπλα”. Το αντίθετο. “Στην διάρκεια των διήμερων κινητοποιήσεών μας 18 και 19 Μαίου, βιώσαμε κλίμα καθολικής συμπαράστασης, τα σχετικά μηνύματα που λάβαμε ήταν δεκάδες” τονίζουν . Και απευθυνόμενοι στο υπουργείο διαμηνύουν με έντονη αυτοπεποίθηση: “Θέλουμε να καταστήσουμε σαφές ότι «ήρθαμε για να μείνουμε». Οι κινητοποιήσεις μας δείχνουν ότι μια νέα γενιά εκπαιδευτικων της Ειδικής Αγωγής έχει «μπει στο παιχνίδι». Αυτό ας το λάβουν πολύ σοβαρά υπόψη”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.