Τρίτη 24 Μαΐου 2011

Ένα ποτηράκι την ημέρα το γιατρό τον κάνει πέρα!

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Πιείτε λίγο και προστατευτείτε από την άνοια.

Οι ηλικιωμένοι άνθρωποι που πίνουν ένα ποτηράκι κρασί ή άλλο αλκοόλ τη μέρα, είναι λιγότερο πιθανό να εμφανίσουν άνοια και Αλτσχάιμερ, σύμφωνα με μια νέα γερμανική επιστημονική μελέτη, που έρχεται να επιβεβαιώσει ανάλογα πορίσματα προηγούμενων μελετών.

Οι ερευνητές παρακολούθησαν επί τρία χρόνια περίπου 3.200 εθελοντές συνταξιούχους, άνω των 75 ετών, οι οποίοι δεν είχαν άνοια στην αρχή της μελέτης, ενώ 217 απέκτησαν στην πορεία. Όσοι έπιναν αλκοόλ με μέτρο, διαπιστώθηκε ότι είχαν κατά μέσο όρο 30% λιγότερες πιθανότητες εμφάνισης άνοιας και 40% μικρότερο κίνδυνο για Αλτσχάιμερ, σε σχέση με όσους δεν έπιναν καθόλου.

Η μελέτη επισημαίνει, βέβαια, ότι η μακρόχρονη κατανάλωση αλκοόλ κάνει ζημιά στη λειτουργία της μνήμης και μπορεί να προκαλέσει νευροεκφυλιστική πάθηση. Δεν διαπιστώθηκαν διαφορές ανάμεσα στα διαφορετικά είδη αλκοόλ, όσον αφορά την σχέση με τους με την άνοια.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, η τρίτη ηλικία δεν συνιστά αιτία για να απέχει κανείς τελείως από το αλκοόλ, με δεδομένο μάλιστα ότι οι ηλικιωμένοι μπορούν να χειριστούν το αλκοόλ με μεγαλύτερη αυτοσυγκράτηση σε σχέση με τους νέους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.