Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

"Ροδαυγή: άλλο ένα θύμα του Καλλικράτη!"

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.
Ερώτηση για το πρόγραμμα εκπαίδευσης και κατάρτισης ατόμων με αναπηρία «Ροδαυγή» κατέθεσε στη Βουλή ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Μιχάλης Κριτσωτάκης.



Αναλυτικά:

Η «Ροδαυγή» ήταν ένα πρόγραμμα εκπαίδευσης και κατάρτισης ατόμων με αναπηρία. Λειτουργούσε από το 1988 και χρηματοδοτούνταν από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ηρακλείου (μέσω της ΝΕΛΕ) και περιστασιακά από τον Δήμο Ηρακλείου, φιλοξενείται σε εγκαταστάσεις που έχει παραχωρήσει το Τ.Ε.Ι Κρήτης, απευθύνονταν σε άτομα ηλικίας 15-30 ετών με ελαφρά νοητική στέρηση από ολόκληρο το νομό Ηρακλείου και η κατάρτιση παρέχονταν δωρεάν.

Σήμερα το πρόγραμμα «Ροδαυγή» δεν λειτουργεί καθώς «στην αρχή του χρόνου η Περιφέρεια ανακοίνωσε ότι το πρόγραμμα δεν μπορεί να συνεχίσει μέχρι να ξεκαθαρίσει η κατάσταση με την Περιφέρεια και τα καινούργια δεδομένα που έφερε ο «Καλλικράτης» σε αυτή. Επιπλέον οι συμβάσεις του προσωπικού που εργαζόταν στη «Ροδαυγή» (σχεδόν εθελοντικά) δεν ανανεώθηκαν», όπως καταγγέλλει με επιστολή της στον τύπο παλιός συνεργάτης και εθελόντρια στη «Ροδαυγή».

Επειδή όπως τονίζεται στην καταγγελία: «“Λεφτά υπάρχουν!!” για να λειτουργήσει η Ροδαυγή, αλλά αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ο φορέας μέσω του οποίου αυτά τα λεφτά θα περάσουν από την περιφέρεια στη λειτουργία της Ροδαυγής. Και αυτό συμβαίνει γιατί ο «Καλλικράτης» κατάργησε τη ΝΕΛΕ (το φορέα που χρηματοδοτούσε τη Ροδαυγή).»

Επειδή οι κοινωνικές δομές καταρρέουν η μία μετά την άλλη
Επειδή η παύση λειτουργίας του συγκεκριμένου προγράμματος δημιουργεί τεράστιο κενό αφού δεν υπάρχουν αντίστοιχα προγράμματα στο νομό Ηρακλείου
ερωτάσθε κ.κ. Υπουργοί:
1. Σε ποιες ενέργειες θα προβείτε ώστε να βρεθεί άμεση λύση και το πρόγραμμα «Ροδαυγή» να λειτουργήσει ξανά;
2. Είναι στις προθέσεις σας η λήψη των αναγκαίων μέτρων για τη δημιουργία δημόσιων μόνιμων δομών υποστήριξης των ατόμων με αναπηρία για ανεξάρτητη και φυσιολογική ζωή καθώς και για την ομαλή ένταξη τους στο κοινωνικό σύνολο;


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.