Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

Σύζευξη πολιτισμού-αθλητισμού στην Κοζάνη

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Οι παλαίμαχοι Ποδοσφαιριστές της Κοζάνης και οι παλαίμαχοι Ηρακλή Θεσσαλονίκης βρέθηκαν αντίπαλοι για ένα κοινό ιερό σκοπό.

Η Κοινωφελής επιχείρηση πολιτισμού-αθλητισμού Κοζάνης, σε συνεργασία με τους παλαίμαχους ποδοσφαιριστές Κοζάνης και τους συλλόγους γονέων-κηδεμόνων και φίλων ατόμων με αυτισμό Ν. Κοζάνης και γονέων-κηδεμόνων και φίλων ατόμων με αναπηρία Ν. Κοζάνης, για έκτη χρονιά διοργάνωσαν επιτυχώς τον ποδοσφαιρικό φιλανθρωπικό «ΑΓΩΝΑ ΑΓΑΠΗΣ». Ο Αγώνας Αγάπης έχει πλέον καταξιωθεί για την προσφορά του προς τα ΑΜΕΑ, αφού με τα χρήματα του 1ου Αγώνα Αγάπης έχει αγοραστεί ένα ειδικά διαμορφωμένο λεωφορείο για τα παιδιά του ΚΔΑΠ-ΜΕΑ, ενώ τα έσοδα από τους υπόλοιπους αγώνες, όπως και του 5ου υπάρχουν σε ειδικό λογαριασμό τραπέζης και θα διατεθούν για τη δημιουργία κέντρου απασχόλησης παιδιών ΑΜΕΑ. Τα έσοδα του φετινού θα διατεθούν για την αγορά ηλεκτρικού ανελκυστήρα πισίνας, ειδικά σχεδιασμένο για ΑΜΕΑ.

ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ ΚΛΙΜΑ: Το αποτέλεσμα του αγώνα ήταν το τελευταίο που ενδιέφερε τους βετεράνους και των δύο ομάδων, αυτό που είχε σημασία γι αυτούς ήταν να βάλουν το λιθαράκι στην προσπάθεια που γίνεται για τα παιδιά. Έπαιξαν με ψυχή και το ποδοσφαιρικό κλίμα που προσέφεραν ήταν φανταστικό. Οι δύο εστίες απειλήθηκαν πολλές φορές, και οι ποδοσφαιριστές με την απόδοσή τους μόνο παλαίμαχους δεν θύμιζαν.

ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ ΜΕ ΚΟΝΤΟΦΑΚΟ: Μεγάλη συγκίνηση ένιωσαν οι οπαδοί της Κοζάνης της δεκαετίας του ΄80, όταν μετά από καιρό αντίκρισαν ίσως τον μεγαλύτερο τερματοφύλακα που πέρασε ποτέ από την Κοζάνη, τον Ανδρέα Κοντοφάκα. Ο Ανδρέας Κοντοφάκας με τις πολύ καλές του εμφανίσεις στην Κοζάνη πήρε μεταγραφή στον Εθνικό, ομάδα Α’ Εθνικής τότε, όπου έπαιξε αμέσως βασικός τερματοφύλακας της ομάδας του Πειραιά.

ΤΑ ΓΚΟΛ: Ο Ηρακλής για την ιστορία κέρδισε με 3-4: Το 0-1 πέτυχε ο Τάσος Καφκενάρης, το 0-2 ο Γ. Παπαδόπουλος, το 1-2 ο Τάκης Σταθόπουλος, το 2-2 και το 3-2 ο Αλεξιάδης Μιχάλης, το 3-3 και το 3-4 ο Γ. Παπαδόπουλος. Διαιτητής της συνάντησης ο Λεωνίδας Τσακμάκης και βοηθοί του οι κυρίες Παναγιώτα Στρίφα και Σόνια Αραβοπούλου.

ΚΟΖΑΝΗ (προπονητικό τημ Καραθανάσης, Μιχαηλίδης, Τσακιρίδης, Αγόρου): Κοντοφάκας, Μιχαηλίδης, Πυλαλίδης, Βέττας, Τσιάμης, Βουνοτρυπίδης, Σαμαράς, Παπαδόπουλος, Μακεδόνας, Αλεξιάδης, Σταθόπουλος, Θεοχάρης, Αμαραντίδης, Δήμου, Μ. Νατσιόπουλος, Ιωαννίδης, Δύντσικος, Κουτούλας, Καλέας, Γεωργιάδης, Μανδραβέλης, Μαγγιρίδης, Λαζαριώτης, Καζαντζίδης, Χρυσόπουλος (Πλοίαρχος).

ΗΡΑΚΛΗΣ: Βλαχογιάννης, Ζίφκας, Αμαραντίδης, Μαυρίδης, Μπήκας, Καφκενάρης, Τουντζιάρης, Αϊδινίου, Καφετζής, Γ. Παπαδόπουλος, Αδάμου, Λαμπριανίδης, Κασαπίδης, Μοσχάκης, Δόμπας, Σέρας, Ντινόπουλος, Μαγκούσης.

ΠΟΙΟΙ ΗΡΘΑΝ: Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο αντιπεριφερειάρχης, κ. Σόκουτης, ο βουλευτής κ. Βλατής, ο δήμαρχος Κοζάνης, κ. Μαλούτας, ο διοικητής της τροχαίας κ. Διόγκαρης, ο αστυνομικός διευθυντής κ. Καραΐτσης, ο πρόεδρος της ΕΠΣ Κοζάνης κ. Σάββας, ο πρόεδρος της ΔΕΠΑΚ κ. Γελαδάρης. Επίσης, το «παρών» έδωσαν ο κ. Μάρκος Φλώρος, πρόεδρος δημοτικού συμβουλίου , ο υπεύθυνος του ΔΑΚ κ. Καλτσίδης, ο πρόεδρος του Συλλόγου «Ηλιαχτίδα» κ. Λότσιος και το ΔΣ, ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου Αυτιστικών, κ. Πάρης Ζάμπακας, ο αρχιδιαιτητής του Συνδέσμου Κοζάνης κ. Θόδωρος Τσιμεντερίδης και οι διαιτητές κ.κ. Δραγώγιας, Κουντουράκης, και πολλοί άλλοι αξιόλογοι συμπολίτες μας που έδωσαν κι εκείνοι ένα δυνατό παρόν στην προσπάθεια της ΔΕΠΑΚ.

ΣΤΗΡΙΖΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ: Την εκδήλωση άνοιξε ο κ. Αλέκος Πελέκας, που καλωσόρισε κι ευχαρίστησε όλους όσους συνέβαλαν να πραγματοποιηθεί η εκδήλωση αυτή. Ο Δήμαρχος Κοζάνης, κ. Λάζαρος Μαλούτας καλωσόρισε κι αυτός με τη σειρά του όλο τον κόσμο κι όπως είπε «αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους τους αθλητές κι εμείς ως δήμος στηρίζουμε τα άτομα με τις ειδικές ανάγκες, τις δράσεις τους κι ό,τι κι εάν κάνουμε γι’ αυτούς θα είναι λίγο».

*Το 3ο ημίχρονο των παλαιμάχων «παίχτηκε» στην ταβέρνα «Πατσώνας».

ΔΕΙΚΤΗΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ: Πρωτοβουλίες σαν αυτή τη γιορτή, που μοναδικό σκοπό έχει την αφύπνιση της τοπικής κοινωνίας όσον αφορά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα άτομα με ειδικές ανάγκες, πρέπει να υποστηρίζονται. Όπως τονίστηκε χαρακτηριστικά, «τα ΑμεΑ μας χρειάζονται δίπλα τους ως φίλους, συνοδοιπόρους, συνεργάτες. Θέλουν την αγάπη, τον σεβασμό, την εκτίμηση που θα δίναμε στο συνάνθρωπό μας όχι σαν δείγμα οίκτου και συμπόνιας, αλλά ειλικρινούς αποδοχής των δυσκολιών τους και αναγνώριση των χαρισμάτων τους. Μπορούμε να βοηθήσουμε όλοι, ο καθένας μέσα από τη θέση και την εργασία του, αλλά και τις δραστηριότητες που αγαπά. Γιατί αξίζει να βλέπουμε όλοι τη ζωή με χαμόγελο και αξιοπρέπεια. Η στάση μας απέναντι στα άτομα με αναπηρίες είναι ο δείκτης πολιτισμού της κοινωνίας μας. Οφείλουμε να καλύψουμε με την ανθρώπινη ευαισθησία μας τα κενά και τις ελλείψεις της πολιτείας».

ΉΤΑΝ ΟΛΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ: Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος οι παλαίμαχοι της Κοζάνης επέλεξαν να κάνουν απονομές, αναγνωρίζοντας την προσφορά ανθρώπων του ποδοσφαίρου. Έτσι, τον κ. Αϊδινίου τίμησε με αναμνηστική πλακέτα ο δήμαρχος Κοζάνης, κ. Μαλούτας. Ο παλαίμαχος άσσος του Ηρακλή δήλωσε ότι είχε την τιμή να παίξει με τον Ολυμπιακό Κοζάνης. Τον Ζίφκα τίμησε ο αντιπεριφερειάρχης κ. Σόκουτης, που ευχαρίστησε τους παλαίμαχους για το κάλεσμα και τους προέτρεψε να συνεχίσουν το φιλανθρωπικό τους έργο. Τον Ιεροκλή Ηρακλή Στολτίδη τίμησε ο πρόεδρος της ΔΕΠΑΚ κ. Χάρης Γελεδάρης, ο οποίος τόνισε ότι ανήκει κι αυτός στην κατηγορία ΑΜΕΑ και τέτοιες πρωτοβουλίες είναι μεγάλη ελπίδα για όλους μας. Εκ μέρους του κ. Κωφίδη την αναμνηστική πλακέτα την παρέλαβε από τον κ. Μάρκο Φλώρο (πρόεδρο δημοτικού συμβουλίου) ο κ. Αμανατίδης. Με κύπελλα τιμήθηκαν για τη συμμετοχή τους στον Αγώνα Αγάπης: Οι παλαίμαχοι του Ηρακλή Θεσσαλονίκης από τον κ. Καραΐτση, αστυνομικό Διευθυντή Κοζάνης, το κύπελλο παρέλαβε ο κ. Αϊδινίου. Οι παλαίμαχοι Κοζάνης από τον κ. Φλώρο Μάρκο πρόεδρο δημοτικού συμβουλίου , το κύπελλο παρέλαβε ο κ. Μακεδόνας και οι διαιτητές από τον κ. Διόγκαρη αστυνομικό Διευθυντή Κοζάνης. Νικητές του Αγώνα Αγάπης στέφτηκαν όλοι όσοι συμμετείχαν.

Photo Gallery













Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.