Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

Απεργούν αναπληρωτές και συμβασιούχοι ειδικής αγωγής

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.
Καλούν σε συμπαράσταση τους συναδέλφους τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς μαθητών με αναπηρία

Οι αναπληρωτές και συμβασιούχοι στην Ελλάδα είναι περίπου οι μισοί εκπαιδευτικοί ειδικής αγωγής στην πρωτοβάθμια. Πρόκειται για παγκόσμιο ρεκόρ!Οι αναπληρωτές και συμβασιούχοι στην Ελλάδα είναι περίπου οι μισοί εκπαιδευτικοί ειδικής αγωγής στην πρωτοβάθμια. Πρόκειται για παγκόσμιο ρεκόρ!

Σε διήμερη απεργία κατεβαίνουν σήμερα και αύριο οι αναπληρωτές/συμβασιούχοι στον χώρο της ειδικής αγωγής, απευθύνοντας κάλεσμα συμπαράστασης σε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα αλλά και τις οργανώσεις των ανθρώπων με αναπηρία.Το κάλεσμα αφορά σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο παιδείας (ώρα 11 π.μ.). Επεται το μεσημέρι (4μ.μ.) συνέλευση στα γραφεία της ΔΟΕ, όπου οι απεργούντες αξιώνουν την συμμετοχή όλων των “υποκειμένων της εκπαίδευσης” ώστε να δοθεί με τρόπο ηχηρό το μήνυμα “ως εδώ και μη παρέκει”.



Δυό λόγια για τους αναπληρωτές/συμβασιούχους στο χώρο της ειδικής αγωγής. Αποτιμώντας ποσοτικά είναι περίπου οι μισοί (!) από τους εκπαιδευτικούς ειδικής αγωγής της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Κανένας, ποτέ δεν διορίστηκε, παραμένουν αναπληρωτές/συμβασιούχοι εδώ και μιά δεκετία καλύπτοντας κενά. Μετά από αγώνες χρόνων έλαβαν πέρυσι υπόσχεση για προκήρυξη ΑΣΕΠ ειδικής αγωγής και 500 θέσεις διορισμών, τους επιδείχθη και η σχετική απόφαση για την ύλη του διαγωνισμού ώστε να μην έχουν αμφιβολίες. Το πιστέψανε, αγόρασαν βιβλία και σημειώσεις να ναι έτοιμοι για να διεκδικήσουν την ... ευκαιρία. Η υπόσχεση απεδείχθη ψευδής. “Ενας σους δέκα και εάν” η νέα από πλευράς υπουργείου “προσφορά” κατατέθηκε προ λίγων μηνών, για τις εκπτώσεις επί της προηγούμενης τους προσεφέρθη ως δικαιολογία το Μνημόνιο και το ΔΝΤ. Οπως και νάχει με 10χρονη ήδη θητεία ως αναπληρωτές/συμβασιούχοι και τον χρόνο να τρέχει, οι εκπαιδευτικοί ειδικής αγωγής είναι οι πλέον μόνιμοι ... προσωρινοί στον χώρο της ελληνικής δημόσιας εκπαίδευσης!

Η έκκληση συμπαράστασης που απευθύνουν οι απεργούντες χαρακτηρίζεται από δικαιολογημένη φόρτιση, ιδιαίτερα στο σημείο που απευθύνεται σε οργανώσεις αναπήρων και γονείς. Επί λέξει : “Ζητάμε από τους γονείς των μαθητών μας, τις οργανώσεις που αφορούν παιδιά με αναπηρία, να μας στηρίξουν. Για πολύ καιρό, εργαζόμενοι ,γονείς και αναπηρικές οργανώσεις, πορευόμαστε μόνοι. Και με δική μας ευθύνη, των εκπαιδευτικών. Ας ενώσουμε επιτέλους τις δυνάμεις μας ...”

Σε ότι αφορά τα αιτήματα, ξεχωρίζει ανάμεσά τους ως άμεσης προτεραιότητας αυτό που σχετίζεται με την εκπλήρωση των από πλευράς υπουργείου παιδείας υπεσχημένων. Οπως δηκτικά επισημαίνουν οι αναπληρωτές/συμβασιούχοι ειδικής αγωγής, “ζητάμε την άμεση διεξαγωγή του ΑΣΕΠ Ειδικής Αγωγής ο οποίος είχε αποφασιστεί από την Πολιτεία, καθώς επίσης και διορισμούς για την κάλυψη του πλήθους των κενών στην Ειδική Αγωγή”. Ειδικά σε ότι αφορά την δυνατότητα διορισμών τονίζεται ότι “αυτή τη στιγμή οι διορισμοί μπορούν να γίνουν και μόνο με την προϋπηρεσία, αφού εκατοντάδες εκπαιδευτικοί Ειδικής Αγωγής έχουν συμπληρώσει και 40 και 70 και ... πολύ περισσότερους ακόμα μήνες προϋπηρεσία!”. Kοινώς, γεράσανε να περιμένουνε...


Πηγή: Εφημερίδα "Ελευθεροτυπία"


Δείτε επίσης: 

ΕΣΑμεΑ: Συμπαράσταση στους απεργούς αναπληρωτές καθηγητές ειδικής αγωγής


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.