Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

Συνέδριο για τα Σπάνια Νευρολογικά Νοσήματα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.



Πρόσκληση

Σας καλούμε στο Ετήσιο Πανελλήνιο Ιατρικό Συνέδριο, στο HILTON, το οποίο θα διαρκέσει από τις 17 έως τις 21 Μαΐου όπου συμμετέχουμε στις 20 Μαΐου 2011 και ώρα 9:30 – 11:30 με θέμα:

‘Σπάνια Νευρολογικά Νοσήματα’, αίθουσα Τερψιχόρη Α.

Καθ’ όλη τη διάρκεια του Συνεδρίου θα βρισκόμαστε απέναντι στην Γραμματεία του Ε.Π.Ι.Σ και θα έχουμε την δυνατότητα να ενημερώνουμε τους επισκέπτες του Συνεδρίου για τις Σπάνιες Παθήσεις.


Περίληψη

Διεταιρική Τράπεζα που συνδιοργανώνεται από τις:

1. Ελληνική Παιδονευρολογική Εταιρεία

2. Ελληνική Εταιρεία Οζώδους Σκληρύνσεως και Πανελλήνια Ένωση Σπανίων Παθήσεων

Σπάνια νευρολογικά νοσήματα στην παιδική και εφηβική ηλικία

Συντονιστές: Βούδρης Κ., Γιουρούκος Σ.

Εισηγητές: Βουτσινάς Γ., Ζαφειρίου Δ., Θεοδώρου Β., Καλέγιας Ι., Ξαϊδάρα Α., Παπαβασιλείου Α.

Περίληψη

Σπάνια θεωρούνται τα νοσήματα των οποίων η επίπτωση είναι μικρότερη από μία περίπτωση ανά 2,000 άτομα. Ο συνολικός αριθμός των σπάνιων νοσημάτων ξεπερνά τις 5-6,000 και τα περισσότερα πρωτοεμφανίζονται στην παιδική ηλικία. Σημαντικό ποσοστό των νοσημάτων αυτών έχουν γενετικό υπόστρωμα. Η αναγνώριση και διάγνωση ενός σπάνιου νοσήματος είναι δυσχερής καθώς οι κλινικοί ιατροί συνήθως δεν είναι εξοικειωμένοι με αυτά. Στα σπάνια νοσήματα υπάρχουν σοβαρές δυσκολίες και στη ανάπτυξη νέων θεραπειών. Ο μικρός αριθμός ασθενών αποτελεί αντικίνητρο για τις φαρμακευτικές εταιρείες, αλλά και οι κλινικές μελέτες είναι πολύ δύσκολο να διεξαχθούν.

Η στρογγυλή τράπεζα περιλαμβάνει εισηγήσεις που αφορούν νεώτερες εξελίξεις σε επιλεγμένα σπάνια νευρολογικά νοσήματα της παιδικής και εφηβικής ηλικίας. Για την οζώδη σκλήρυνση γίνεται αναφορά στην μοριακή βάση και τις νεώτερες θεραπευτικές προσεγγίσεις (Γ. Βουτσινάς). Για τα λυσοσωμικά αθροιστικά νοσήματα αναλύεται η κλινική προβολή στις διάφορες ηλικίες (Δ. Ζαφειρίου). Για το σύνδρομο Rett παρουσιάζεται η κλινική προβολή και ο διαγνωστικός έλεγχος (Β. Θεοδώρου). Αναλύονται τα κλινικά χαρακτηριστικά της ναρκοληψίας, ο διαγνωστικός έλεγχος και η θεραπευτική αντιμετώπιση (Ι. Καλέγιας). Η εισήγηση για την νευρινωμάτωση τύπου 1 περιλαμβάνει ανάλυση των διαγνωστικών κριτηρίων και τις σύγχρονες απόψεις για την κλινικο-εργαστηριακή διερεύνηση των ασθενών στις διάφορες ηλικίες (Α. Ξαϊδάρα). Τέλος από την ομάδα των νευρομυϊκών νοσημάτων θα παρουσιαστούν οι νεώτερες εξελίξεις στην θεραπευτική των δυστροφινοπαθειών (Α. Παπαβασιλείου).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.