Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

Ο «Ερμής» της αξιοπρέπειας των εργαζομένων στις προνοιακές δομές και των παιδιών με νοητική αναπηρία

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.
300 άνθρωποι απέκλεισαν την κεντρική Λ. Βουλιαγμένης αιτούμενοι τα αυτονόητα


Σε αποκλεισμό της λεωφόρου Βουλιαγμένης στο ύψος του Ελληνικού (οδός Ιασωνίδου) προχώρησαν οι εργαζόμενοι του σωματείου κοινωνικής και επαγγελματικής αποκατάστασης ΑμεΑ “Ερμής”, με τη συμμετοχή παιδιών με νοητική αναπηρία, γονέων, αλλά και δημοτικών συμβούλων από τον δήμο Αργυρούπολης – Ελληνικού και τους όμορους δήμους.



Στον αποκλεισμό της Λ.Βουλιαγμένης που κρατησε μιά περίπου ώρα (12 – 1 το μεσημέρι) έδωσαν το “΄παρών” διαμαρτυρόμενοι για τα αδιέξοδα στα οποία έχουν οδηγηθεί οι προνοιακές δομές και χιλιάδες παιδιά με αναπηρία 300 και πλέον άνθρωποι – αριθμός ρεκόρ για αυτού του τύπου τις ενέργειες. Το “εντυπωσιακόν” της όλης υπόθεσης όπως μας το μεταφέρει ο μετέχων εκλεκτός συγγραφέας με αναπηρία Αρης Ταστάνης, έγκειται στην παντελή απουσία των ... τυπικών σε τέτοιες περιπτώσεις αντεγκλήσεων με αγανακτισμένους για την παρακώλυση της κυκλοφορίας οδηγούς. “Κάμποσοι πάρκαραν παραδίπλα και έσπευσαν για να πουν μιά έστω καλή κουβέντα. Ενιωσα ότι αν είχαν τον χρόνο και αν υπήρχε διαθέσιμος χώρος όλοι θα κατέβαιναν για να συμπαρασταθούν” μας λέει ο Α. Ταστάνης με τον χαρακτηριστικό ποιητικό του λόγο. “Μιά απρόσμενη γιορτή , μιά ευκαιρία διαμαρτυρίας που γέμισε τις καρδιές με χαρά και ικανοποίηση” καταλήγει.

Ο “Ερμής” – ένα από τα παλαιότερα σωματεία παροχής υπηρεσιών σε παιδιά με νοητική αναπηρία – αντιμετωπίζει τα τυπικά αδιέξοδα όλων των συναφών προνοιακών κέντρων. Οι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι το τελευταίο πεντάμηνο και προοπτική εξόφλησης στον ορίζοντα δεν φαίνεται, οι υπηρεσίες του Κέντρου σταδιακά αποδυναμώνονται, το λουκέτο μοιάζει πλέον κάτι παραπάνω από πιθανό, για τα παιδιά με νοητική αναπηρία η πιθανότητα εγκλεισμού στο σπίτι φαντάζει ολοένα και πιό κοντινή. “Θα είμαστε εδώ, ακόμα και κάθε μέρα αν αυτό αποφασίσουν οι εργαζόμενοι, τα παιδιά και οι γονείς τους”, μας διαμηνύει ο δημοτικός σύμβουλος από την γειτονική Γλυφάδα Τάσος Ταστάνης (αδελφός του λογοτέχνη και συνοδός του στον αποκλεισμό της λεωφόρου), συμπληρώνοντας ότι “θλίβομαι αλλά και εξοργίζομαι από το γεγονός ότι οι άνθρωποι αυτοί δεν δίνουν αγώνα για κάτι περισσότερο από τα ελάχιστα που σήμερα καρπώνονται αλλά για να διασώσουν ό,τι έχει απομομείνει. Για το δικαίωμα στην στοιχειώδη αξιοπρέπεια”...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.