Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

Παγκόσμια Ημέρα για τη σκλήρυνση κατά πλάκας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.



Υπολογίζεται ότι σήμερα πάνω από 2.000.000 άνθρωποι σε όλο τον κόσμο πάσχουν από σκλήρυνση κατά πλάκας, εκ των οποίων περίπου 10.000 βρίσκονται στην Ελλάδα.Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας για τη Σκλήρυνση Κατά Πλάκας, που φέτος θα εορταστεί για τρίτη συνεχή χρονιά στις 25 Μαΐου 2011, ο Σύλλογος Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας (ΣΑμΣΚΠ) σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ατόμων με ΣΚΠ συμμετέχει σε αυτή την παγκόσμια κινητοποίηση με τις εξής δράσεις:Επιστημονική Ημερίδα αύριο Κυριακή 22 Μαΐου στο ξενοδοχείο Divani Caravel (αίθουσα Ιλισός) στις 11.00 π.μ. με ομιλητές τους:


* Κλημεντίνη Καραγεωργίου, νευρολόγο, MD., PhD, διευθύντρια Νευρολογικού Τμήματος Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών «Γ. Γεννηματάς», με θέμα: «Υπάρχουν νεότερα δεδομένα στην πολλαπλή σκλήρυνση;» και

* Dr. Θάνο Ασκητή, νευρολόγο-ψυχίατρο, διδάκτορα Ψυχιατρικής Πανεπιστημίου Αθηνών, πρόεδρο Ινστιτούτου Ψυχικής & Σεξουαλικής Υγείας, με θέμα: «Διαταραχές σεξουαλικής δραστηριότητας σε άνδρες και γυναίκες με ΣΚΠ».

Την Τετάρτη 25 Μαΐου 2011 ο ΣΑμΣΚΠ θα λειτουργεί στην πλ. Συντάγματος περίπτερο, από τις 9.00 το πρωί έως τις 20.00 το βράδυ, που θα πλαισιώνεται από εθελοντές και επιστήμονες. Στους πολίτες θα μοιράζεται τρίπτυχο έντυπο για την MS DAY 2011 που θα περιέχει πληροφορίες για τη σκλήρυνση κατά πλάκας και για το Σύλλογο. Στόχος είναι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση του ευρύτερου κοινού.

Στόχος η ευαισθητοποίηση

Η τελευταία Τετάρτη του Μαΐου θεσπίστηκε από τη Διεθνή Ομοσπονδία Multiple Sclerosis International Federation (MSIF) ως Παγκόσμια Ημέρα για τη νόσο και εορτάζεται με συντονισμένες εκδηλώσεις σε όλο τον κόσμο από το 2009. Στόχος είναι η ευαισθητοποίηση του ευρύτερου κοινού και της Πολιτείας, η επίτευξη μεγαλύτερης κατανόησης μέσω της σωστής ενημέρωσης για αυτήν τη χρόνια πάθηση, καθώς και τις επιπτώσεις στην καθημερινότητα των πασχόντων αλλά και των οικογενειών τους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.