Κυριακή 24 Απριλίου 2011

Μπαταρίες μπορούν να διεγείρουν τον εγκέφαλο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Έχουμε δει ήδη μαγνήτες που είναι τοποθετημένοι κοντά στον εγκέφαλο να επηρεάζουν την εγκεφαλική λειτουργία, αλλά σήμερα οι ερευνητές πειραματίζονται στην απευθείας διοχέτευση ήπιου ηλεκτρικού ρεύματος στον εγκέφαλο, ώστε να λειτουργήσει σε υψηλότερα επίπεδα.

Η τεχνική, που ονομάζεται διακρανιακή διέγερση συνεχούς ρεύματος (tDCS), χρησιμοποιεί ένα απλό κύκλωμα με μπαταρία 9V, που παρέχει ηλεκτρική διέγερση απευθείας στον εγκέφαλο. Η μέθοδος αυτή μπορεί να βελτιώσει από την οπτική αντίληψη και τη μνήμη μέχρι τον έλεγχο των κινήσεων, ανάλογα με τη θέση που έχουν τα ηλεκτρόδια στο κρανίο.

Σε μία μελέτη, που χρηματοδοτήθηκε από την DARPA (Υπηρεσία Προηγμένων Αμυντικών Ερευνητικών Προγραμμάτων), ζητήθηκε από εθελοντές να παίξουν ένα παιχνίδι, το DARWARS Ambush, που δημιουργήθηκε για την εκπαίδευση στρατιωτών. Βρέθηκε πως όσοι έπαιζαν με μία μικρή «βοήθεια» της τάξης των 2mA ήταν δύο φορές καλύτεροι στις επιδόσεις τους από την ομάδα ελέγχου.

Όσοι είναι φανατικοί των παιχνιδιών, όπως το World of Warcraft, ίσως να θεωρούν πως είναι ένας πολύ καλός τρόπος να αυξήσουν τις επιδόσεις τους, αλλά οι ερευνητές επεσήμαναν με μεγάλη προσοχή πως κανείς δεν θα πρέπει να το δοκιμάσει χωρίς την ιατρική επιτήρηση που παρέχει η μελέτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.